Mektige Gjerdingen

Å krysse det store vannet Gjerdingen gir en egen følelse av storslåtthet. Vi ser i retning Rajebråtehytta og Fjellsjøhøgda. Intet er puslete ved dette landskapet. 1. påskedag var nysnøen lett og fin, så løypetråkking i delvis gjenføyka spor over vannet gikk greit. Og det var lite som minnet om våren her langt nord i Nordmarka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Mar 2008

Fjellfølelse på Bislingen

Av Lise Henriksen

1. påskedag var det ubeskrivelig fint å starte skituren på Bislingen Fjellstue øverst i Nordmarka - 691 moh. Her får man virkelig fjellfølelse - og en enestående utsikt. Foruten overnattingmuligheter og en koselig kafeteria. Og hit er det lett å komme, enten med skibuss fra byen (påmelding), eller med tog til Grua st. og en ventende minibuss, som i helgene frakter skiløperne med ni- og ti-toget fra Oslo opp til Mylla eller Bislingen for en rimelig penge.

27 Mar 2008

Fortsatt full vinter på Åstjern

Av Rune Resset

Selv om påsken er over, så har på ingen måte vinteren gitt seg helt. For et par dager siden kom det 30 cm. snø og i dag er det sol fra skyfri himmel ! Topp preparerte skiløyper Gjøvik – Oslo i et vakkert vinterlandskap venter kun 50 meter fra hyttene!

26 Mar 2008

Enorme snemengder ved Oppkuven

Av Torkel Kristoffersen

Det er bare såvidt skiltet stikker opp av sneen. Det må være opp mot 2 meter med sne i området rundt Oppkuven. Det er ikke tele i bakken, så det er skummelt å gå i all løssneen. På vei ned fra Oppkuven var det herlig løssne-kjøring der sneen nådde til knes. Plutselig kjørte jeg ned i en bekk og brakk både ski og stav. Turen hjem ble litt lenger enn jeg hadde regnet med.