Sommer ved Katnoselven

Nå i slutten av juni får også Katnoselven sin del av sommeren.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Jun 2008

Nordmarkas Niagara

Av Erik Unneberg

Kvernhusfossen i Katnoselven er en av de største fossene i Marka. Nå om dagen er ikke vannføringen på det største, men fossen er imponerende likevel. Og den ga solid lyd fra seg!

26 Jun 2008

Tidlig morgen ved Øyangen

Av Torgeir Stenstad

Klokka er ennå ikke halv seks om morgenen, men sola er alt oppe på denne tiden av døgnet. Det er flott å sykle nå og i byen venter jobb. Men det er kjølig, under 10 grader og noe T-skjorte er det ikke snakk om, men hansker og jakke er påkrevet. Raskeste vei tilbake er via Storflåtan og Langlia til Sørkedalen; ved jevn fart, er du i byen på ca 3timer. Langs veien er det sauer på beite og en skogsfugl skremmes opp i ny og ne. Men ellers har du marka for deg selv.

24 Jun 2008

Latinersteinen

Av Torgeir Stenstad |

Her ved Butterudbonn ligger denne kjente steinen med latinske tegn og bokstaver. Men tegnene flasser av og er vanskelig å tyde. Det har en gang stått: "Signum primum exploratores viae A.J et H.E.F anno 1928 hanc viam signaverunt. Memoria Perpetua. Rustan-Sollihogda". Initaliene tilhører sannsynligvis de to latinstudentene som reiste steinen i 1928 til minne om stien som går forbi her. Det var den første stien som ble merket i Vestmarka, og gikk mellom Sollihøgda og Rustan. I inneværende periode er dette en kjentmannspost.