Utsikt mot nord fra Kraftkollen

Kraftkollen er det høyeste punktet i Vestmarka med sine 481 m.o.h. Utsikten fra selve toppunktet er ikke spesielt imponerende, men litt nedenfor er det flere fine utsiktspunkter. Bildet er tatt ved kraftgaten rett nord for toppunktet, på ca. 465 m.o.h. Linsen er rettet mot nord, og vi ser litt av Holsfjorden med Krokskogmassivet i bakgrunnen. Ser vi godt etter, skimtes Gyrihaugen som den høyeste toppen i bakgrunnen, litt til høyre for midten av bildet. Dit er det 29,3 km i luftlinje fra der bildet ble tatt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Okt 2008

Høsten har kommet til Glasåsen

Av Erik Unneberg

Trær, lyng og busker oppe på Glasåsen har fått høstfarger nå. Et stykke ut på ettermiddagen klarnet det opp i denne Delen av Marka, og man kunne nyte utsikten mot nordvest. En nesten fjellaktig følelse å skue i den retningen.

04 Okt 2008

Nydelig lys over Lier

Av Erik Unneberg

Etter en grå formiddag klarnet det opp i den vestre delen av Marka, og man kunne fra Glasåsen se hvordan Lierbygden ble velsignet med et nydelig høstlys

04 Okt 2008

Utsikt mot Drammensfjorden fra Glasåsen

Av Erik Unneberg

Glasåsen er et av de beste utsiktspunktene vest i Marka. Denne ettermiddagen klarnet det opp, og gjennom en klar oktoberluft kunne man se mot Drammen og Drammensfjorden i sydlig retning.