Lomma gjennom sesongriktige landskapsfarger

Lomma går stri ved Bærums Verk nå. Men vakkert er det!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Sep 2008

Makeløs utsikt fra Lutvanns-utsikten

Av Lise Henriksen

Mellom Rundtjern og Lutvann, rett ved blåmerket løype på sørvestsiden av Lutvann, ser vi Lutvann fra den berømte "Utsikten". Vi er på toppen av stupene i et svært vilt Østmark-landskap, så vis aktsomhet. Lutvann er ellers kjent for ypperlig vannkvalitet, vannet er rent og klart som et fjellvann. Vi ser kanopadlere på et stille vannspeil denne søndagen, og Romsås i det fjerne.

21 Sep 2008

Vilt og vakkert ved Skøyenputten

Av Lise Henriksen

Vi er ikke langt fra bebyggelsen på Oppsal og Trasop, men landskapet i denne nordvestlige delen av Østmarka er mange steder vilt og stupbratt, spesielt om man går på tvers. Og det er vakkert og ganske uberørt, med flere småvann innover; like innenfor Skøyenputten ligger Solberglivann og Rundtjern. Navnet Skøyenputten kommer av at gården Skøyen (Nordre Skøyen) i sin tid eide skogen innover - nesten inn til Elvåga. I bekken like nord for Skøyenputten ser vi rester etter en demning som skulle sikre vannforsyningen til Bryn Mølle.

04 Okt 2008

Utsikt mot nord fra Kraftkollen

Av Erik Unneberg

Kraftkollen er det høyeste punktet i Vestmarka med sine 481 m.o.h. Utsikten fra selve toppunktet er ikke spesielt imponerende, men litt nedenfor er det flere fine utsiktspunkter. Bildet er tatt ved kraftgaten rett nord for toppunktet, på ca. 465 m.o.h. Linsen er rettet mot nord, og vi ser litt av Holsfjorden med Krokskogmassivet i bakgrunnen. Ser vi godt etter, skimtes Gyrihaugen som den høyeste toppen i bakgrunnen, litt til høyre for midten av bildet. Dit er det 29,3 km i luftlinje fra der bildet ble tatt.