Høst ved Nedre Blanksjø

Nedre Blanksjø ligger også langs Ankerveien, men lenger øst mellom Sognsvann og Hammeren. Dette er også en idyll og populær badeplass med flott rasteplass langs østsiden av vannet rett ved veien. Men det er også en fin bålplass helt nord i vannet der dette bildet er tatt fra. Rett ovenfor vannet i øst er det en fin topp å bestige. Fra Ankerveien tar det av en sti langs vestsiden av vannet og følger man denne riktig kommer man til Øvre Blanksjø og videre over Høgåsen til Ullevålseter. En utrolig flott tur som du kan lese mer om på hjemmesiden min: (tomstensaker.no) Høsttur til Ullevålseter. God tur !

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Okt 2008

Flotte høstfarger ved Båntjern

Av Tom Stensaker

Fra Ankerveien har vi flott innsyn gjennom trærne mot Båntjern. Så nær byen, men allikevel så fjernt er et bra ordtak fra dette stedet. Det er ikke bare endene som trives her, hele sommeren er det folk rundt vannet og særlig nord i vannet er det flotte stupemuligheter. Tidlig på vinteren når isen har lagt seg er det fint å gå på skøyter her. Men akkurat nå er det høst ved Båntjern og vannet er på sitt vakreste.

08 Okt 2008

Oktober ved Båntjern

Av Tom Stensaker

Båntjern er et av de mest sjarmerende steder i Oslomarka og forbi her går Ankerveien mellom Vettakollen stasjon og Sognsvann. Vannet er en idyll av dimensjoner og her er alltid ender ute på vannet. Særlig nå på høsten når vannflaten er stille og de høstgule trærne speiler seg i vannflaten er det vakkert langs Båntjern. Vi står langs Ankerveien ved utløpet av vannet og ser mot berget der bekken vanligvis kaster seg ut i en foss. Det går sti rundt hele vannet også langs berget og dette er en avstikker du bør få med deg. Ellers er det flere fine bål- og rasteplasser på den siden der Ankerveien går langs østsiden av vannet. Båntjern når du raskest fra Gaustadbekken ved Rikshospitalet, men det er heller ikke langt fra verken Vettakollen stasjon eller Sognsvann.

08 Okt 2008

Høst ved Båntjern

Av Tom Stensaker

Vakre høstfarger ved Båntjern akkurat nå, vi står rett ovenfor fossen øverst på berget og skuer ned på vannet fra oven. Dette er en flott rasteplass og det går en sti her som ender på hovedtråkket fra Vettakollen stasjon-Fuglemyra som egentlig er en skiløype. Stien starter nede fra Båntjern helt nord i vannet og man passerer etter hvert dette flotte utsiktspunktet der bekken stuper ut fra berget og ender i Båntjern ca 20-30 meter under oss. Her står også et gammelt epletre, men eplene er alltid små og harde. Tidlig på sommeren står dette epletreet i blomst midt inne i skogen. Det er for øvrig mange varmekjære løvtrær her som Eik, Hassel, Rogn, Alm og Lønn. Ta turen opp hit på dette idylliske stedet og du vil ikke angre.