Gamle Ringkollvei

Et herlig stykke vei er "Gamle Ringkollvei", antakelig bygd i 1890-årene, som atkomst til Ringkollen Turisthotell (bygd i 1897), og til de eldste hyttene ved Øyangen. Den ble også kjørt med bil! Nå kan man vandre i nær sagt fullkommen fred fra Ringkollen kapell ned til bygda, og opp igjen på gamle skiløyper over Røstjern. En veldig artig tur!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Aug 2008

Else Randi og Jørgen Kvåle

Av Rune Resset

To ildsjeler og viktige bidragsytere til Markadatabasen. I sommer komponerte de 35 nye sykkelruter på Hadelandsåsen. Her står de ved skiltstativet på Åstjern etter å ha blåmalt Jotunheimstien mellom Blokkhus og Jølsen og rødmalt den delen av Gjøvik-Oslo-løypa som går fra Glåmhaugen til Åstjern. Denne strekningen er imidlertid kraftig forbedret av en ivrig dugnadsgjeng fra Eina IL i sommer. Til vinteren vil en nyanskaffet løypemaskin preparere denne traseen.

08 Okt 2008

Høst ved Nedre Blanksjø

Av Tom Stensaker

Nedre Blanksjø ligger også langs Ankerveien, men lenger øst mellom Sognsvann og Hammeren. Dette er også en idyll og populær badeplass med flott rasteplass langs østsiden av vannet rett ved veien. Men det er også en fin bålplass helt nord i vannet der dette bildet er tatt fra. Rett ovenfor vannet i øst er det en fin topp å bestige. Fra Ankerveien tar det av en sti langs vestsiden av vannet og følger man denne riktig kommer man til Øvre Blanksjø og videre over Høgåsen til Ullevålseter. En utrolig flott tur som du kan lese mer om på hjemmesiden min: (tomstensaker.no) Høsttur til Ullevålseter. God tur !

08 Okt 2008

Flotte høstfarger ved Båntjern

Av Tom Stensaker

Fra Ankerveien har vi flott innsyn gjennom trærne mot Båntjern. Så nær byen, men allikevel så fjernt er et bra ordtak fra dette stedet. Det er ikke bare endene som trives her, hele sommeren er det folk rundt vannet og særlig nord i vannet er det flotte stupemuligheter. Tidlig på vinteren når isen har lagt seg er det fint å gå på skøyter her. Men akkurat nå er det høst ved Båntjern og vannet er på sitt vakreste.