Tolverbanen var synlig i dag!

På grunn av lav vannstand i Storflåtan kunne man nå se restene av Tolverbanen. Dette var en hestejernbane hvor tømmeret ble fraktet fra Damtjern til Vassendvika. Opprinnelig var det meningen at tolverhjulet i Vassendvika, som det kan sees fundamentet av i dag, skulle dra tømmeret denne veien, men på grunn av vannmangel kom dette aldri i skikkelig drift.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Okt 2007

Vakre Røstjern på Ringkollen

Av Lise Henriksen

Mellom Haugsbygd og Ringkollen ligger Røstjern, 506 moh. Bildet er tatt fra vestsiden mot Ringkolltoppen t.h. og Ringkollstua midt i bildet, med slalåmbakken i forgrunn. Den kjente skiløperen og badstue-entusiasten Trygve Brodahl, kalt "Skautrollet", holdt til og hadde sitt treningseldorado her ved Røstjern i mangfoldige år. En veldig artig tur er å følge Gamle Ringkollvei fra Ringkollen kapell nedover til bygda, og skiløypa opp igjen over Røstjern.

09 Okt 2007

Gamle Ringkollvei

Av Lise Henriksen

Et herlig stykke vei er "Gamle Ringkollvei", antakelig bygd i 1890-årene, som atkomst til Ringkollen Turisthotell (bygd i 1897), og til de eldste hyttene ved Øyangen. Den ble også kjørt med bil! Nå kan man vandre i nær sagt fullkommen fred fra Ringkollen kapell ned til bygda, og opp igjen på gamle skiløyper over Røstjern. En veldig artig tur!

27 Aug 2008

Else Randi og Jørgen Kvåle

Av Rune Resset

To ildsjeler og viktige bidragsytere til Markadatabasen. I sommer komponerte de 35 nye sykkelruter på Hadelandsåsen. Her står de ved skiltstativet på Åstjern etter å ha blåmalt Jotunheimstien mellom Blokkhus og Jølsen og rødmalt den delen av Gjøvik-Oslo-løypa som går fra Glåmhaugen til Åstjern. Denne strekningen er imidlertid kraftig forbedret av en ivrig dugnadsgjeng fra Eina IL i sommer. Til vinteren vil en nyanskaffet løypemaskin preparere denne traseen.