Toppen av bratta

Her kommer stien opp den bratte Mørkganga opp av skaret. Bildet er tatt fra tuppen av utsiktsplatået du kan gå ut på når du kommer opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2008

Høst på Kikut

Av Tom Stensaker

Inne på Kikutstua har vi flott utsikt mot Bjørnsjøen fra peisestua, men det er også et vindu i kafeen med utsikt sørover og her sitter vi og nyter dette flotte motivet. Skigarden er satt opp slik at vertskapet har en slags privat uteplass mot det offentlige rom og dette fungerer perfekt. Selv om porten står åpen er det ingen som går inn og setter seg der og vertskapet kan få ha sin lille haveflekk i fred. Vi skuer utover denne private hagen og utover Bjørnsjøen i all sin prakt. Dette svære vannet midt i hjertet av Nordmarka der tusenvis av skiløpere har passert i årenes løp er liksom innfallsporten til Kikutstua hvis du kommer sørfra der de store massene kommer i horder over vannet på en god skisøndag. Men her er flott om sommeren også med kano og kajakk og på Bjørnsjøen kan du padle rundt i timevis og komme deg helt inn til Bjørnholt hvis du tør. Kajakk og kano kan du leie på Kikut en eller flere dager hele sommeren. God tur !

11 Okt 2008

Setervollen gror igjen

Av Erik Unneberg

Det er ingen seterdrift på Glisetra lengre, og vollene er i ferd med å overtas av grantrærne.

13 Okt 2008

Vinter i det fjerne

Av Tom Stensaker

Vi sitter på Kustein og zoomer inn et hvitt Norefjell 100 km unna, snøen kom her forrige helg og kanskje har det vært folk ute på ski allerede. Her vi sitter må vi nok vente en stund før det blir skiføre selv om det sluddet her forrige helg, men det la seg ingenting. Så vi får heller drømme oss bort på Norefjell og nyte de hvite fjellene i horisonten. Vakkert er det i alle fall og kommer det ikke snø i Marka i oktober får vi ta oss en tur til Norefjell etter som vårt mål er å gå på ski minst en gang hver måned hele året og vi har bare oktober igjen av årets sesong.