Inn i Romeriksåsene fra sør

Her fra Solbergveien tar vi av til høyre, inn i Ringdalsveien, og er dermed på vei nordover i Romeriksåsene. Ringdalshytta er vel fire kilometer unna.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Okt 2008

Sørover fra Ringnes

Av Eivind Molde

Fra Ringnes, helt sør i Romeriksåsene, ser vi ut over et frodig og fint landskap, som riktig nok preges av at høstfargene synger på siste verset. Vi ser mot sørvest, og ser bl.a. Gjelleråsen og kommunikasjonsmasta på Røverkollen.

19 Okt 2008

Romeriksåsene runder av i sør

Av Eivind Molde

Dette er sørspissen av Romeriksåsene, rett vest for Skedsmokorset. Tæruddalen går inn til høyre, Ringnes ligger rett bak skogen. Begge steder er fine utgangspunkt for turer nordover i Romeriksåsene.

17 Okt 2008

Sandbakken

Av Tom Stensaker

Sandbakken kafé eies av Friluftsetaten som leier den ut til Irene og Even som bor her med sine frittgående høner og en hane. De har også en belgisk fårehund som heter Tyra og er ett år gammel. Sandbakken ligger vakkert til og det er bare 500 meter opp hit fra parkeringsplassen. Sandbakken er et flott utgangspunkt for rundturer til Vangen. Fra Rustadsaga er det 7,5 km på sti og vei og turen over Spinneren anbefales. Fra Krokhol er det 3,5 km på vei og sti og tilbaketuren kan taes om Skjellbreia-Tømmeråsen-Krokhol en flott runde på ca 14 km. Tømmeråsen er den høyeste toppen i Ski Kommune 313 moh og utsikten er verdt hele turen. Sandbakken har åpent fra 11-16 på fredager og 10-16 i helgene. Er du like heldig som oss så anbefales ostekaka til Irene, den bare smelter i munnen og får terningkast 6 av oss. Ellers er det mange fine Markabøker til salgs i kaféen, men også en bok om byoriginaler som er helt fersk og skrevet av Even som driver stua. Sandbakken er verdt et besøk og vertskapet er veldig gjestfrie.