Trollvann i Østmarka

Dette vannet ligger ensomt for seg selv N for Enebakkveien mellom Godheim og Sandbakken. I dag var det +1 gr og regn; særdeles ufyselig. Men myrene var frosset og fine å gå på. Ved å gå litt høyere i terrenget, kom nedbøren i form av snø.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Nov 2008

Grytidlig novembermorgen over Rausjø

Av Lise Henriksen

Vannet Rausjø har gitt navn til det som kalles Rausjømarka, i Enebakk kommune, sørøst i Østmarka. De 34 000 mål store Rausjøskogene var opprinnelig allmenning for Enebakk, men kom på private hender i 1663 og hele 300 år framover, helt til Oslo kommune v/skogvesenet kjøpte eiendommen i 1965. Navnet kommer trolig av fiskeslaget røye. Det er 3 kilometer å spasere eller sykle inn til Rausjø fra Bysetermosen. Rundt Rausjø ligger det en god del hytter, de fleste ble bygd fra slutten av 1940-årene. På nordsiden av vannet er det fine raste- og bademuligheter. Over Rausjø går den populære padleruta mellom Børtervann og Mosjøen. Bildet viser Rausjø mot sør.

22 Nov 2008

Sør-Elvåga fra El Paso

Av Lise Henriksen

Ved Skytten-brua, populært kalt El Paso, kan man krysse Elvåga-vassdraget fra vest- til østsiden. Isen hadde akkurat lagt seg på Sør-Elvåga denne lørdagen, men den var på langt nær gangbar.

27 Nov 2008

Snart vinter ved Nygård

Av Erik Unneberg

En liten centimeter nysne har gjort bakken hvit ved Nygård, og det passer jo bra nå som november går mot slutten. I det bildet ble tatt begynte solen å skinne på åstoppen i bakgrunnen, der Brunkollen ligger