Dammen ved Trollvann - Kjentmannspost nr.46

Her har bekken blitt demmet opp i tidligere tider. I dag klipper vi på posten og tar hjemveien fatt. Det frister ikke til langtur i +1 grad og regnvær.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Nov 2008

Trollvann i Østmarka

Av Torgeir Stenstad

Dette vannet ligger ensomt for seg selv N for Enebakkveien mellom Godheim og Sandbakken. I dag var det +1 gr og regn; særdeles ufyselig. Men myrene var frosset og fine å gå på. Ved å gå litt høyere i terrenget, kom nedbøren i form av snø.

17 Nov 2008

Grytidlig novembermorgen over Rausjø

Av Lise Henriksen

Vannet Rausjø har gitt navn til det som kalles Rausjømarka, i Enebakk kommune, sørøst i Østmarka. De 34 000 mål store Rausjøskogene var opprinnelig allmenning for Enebakk, men kom på private hender i 1663 og hele 300 år framover, helt til Oslo kommune v/skogvesenet kjøpte eiendommen i 1965. Navnet kommer trolig av fiskeslaget røye. Det er 3 kilometer å spasere eller sykle inn til Rausjø fra Bysetermosen. Rundt Rausjø ligger det en god del hytter, de fleste ble bygd fra slutten av 1940-årene. På nordsiden av vannet er det fine raste- og bademuligheter. Over Rausjø går den populære padleruta mellom Børtervann og Mosjøen. Bildet viser Rausjø mot sør.

22 Nov 2008

Sør-Elvåga fra El Paso

Av Lise Henriksen

Ved Skytten-brua, populært kalt El Paso, kan man krysse Elvåga-vassdraget fra vest- til østsiden. Isen hadde akkurat lagt seg på Sør-Elvåga denne lørdagen, men den var på langt nær gangbar.