Fint føre ved Eiktunet

Ti minusgrader i dag, men føret her ved Eiktunet var bra!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Jan 2009

Stille ved Gørjahytta den første mandagen i 2009

Av Nina Didriksen

Hytta ligger ved Store Gørja og disponeres av Oslomarkas Fiskeadministrasjon (eier er Løvenskiold). Den er et naturlig møtepunkt, her går du forbi enten du har gått fra Skar eller Movatn over Aurtjerna/Kalvsjøen, eller kommer Holmenkollmarsjtraseen fra Hakadal eller Kikut. I helgene i vintersesongen serverer de vedovnstekte vafler store som kumlokk.

07 Jan 2009

Nydelig skøyteis på Bunnefjorden

Av Lise Henriksen |

Man får en egen følelse av mektighet når man skøyter på fjorden. Vi ser mot Solbukta brygge på Nesoddlandet tv. Fra Bonn, helt innerst i Bunnefjorden, og utover fjorden til en linje mellom Nebba brygge på Svartskogsiden (i Ås) og Glenne brygge på Nesoddsiden (i Frogn) er det ypperlig skøyteis. Mange isfiskere var utpå i dag, og noen halte i land stortorsken. Et fint utgangspunkt er parkeringplassen ved Kjærnes brygge (i Ås). Det gjelder å benytte sjansen, for det kan gå mange år mellom hver gang Bunnefjorden er gangbar tvers over.

07 Jan 2009

Sola går ned over Kjøyakollen ved Brevik i Bunnefjorden

Av Lise Henriksen |

Vi befinner oss et godt stykke inn i Bunnefjorden, nord for "sørlandsidyllen" Brevik i Nordre Frogn. Sola forsvant ganske tidlig på denne siden av Bunnefjorden, og temperaturen dalte fort noen grader. Her var fjordisen full av isroser.