Måne over Våg

Vi ser mot Våglia i Ytre Enebakk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Jan 2009

Over Våg mot gården Vestby

Av Lise Henriksen |

Veldig mange, særlig yngre folk, er utpå med skøyter i dag, og flere bål brenner på den vesle øya. Lokalbefolkningen i Ytre Enebakk koser seg på isen. Kveldshimmelen er dyp rød, og folk gleder seg over at den stabile, gamle vinteren er tilbake. Det er ypperlige forhold for langturskøyting hele veien fra Sværsvann via Bråtetjern, Grønslettjern, Langen, Høltjern, Våg, Mjær og over til Lyseren. Beregne rundt seks timer på selve turen, som er uvanlig opplevelsesrik. Man kan parkere bilen ved Sværsvann bru, og ta Enebakk-bussen tilbake fra Tømmerbråten. Turen er på rundt 26-27 km på skøyter og 8-9 km til fots mellom vannene.

10 Jan 2009

Sol over Nordre Krokvann

Av Torgeir Stenstad

Her inne i naturreservatet er det stille, også på solskinnsdager. Bildet viser Krokvannskalven, som er en del av vannet som ligger utenfor den normale trassen mot Tappenbergvann. Langs vannkanten er det spor etter både bever og andre dyr.

10 Jan 2009

Tronslora

Av Torgeir Stenstad

Tronslora er en sidearm av Fløyta, som er en del av Losbyvassdraget. Dette er en særdeles utilgjengelig sted om sommeren, men med fin is og lite snø, kan vi utforske ukjente kriker og kroker av vassdragene.