Vannet flyter på Store Skjelbreivann

Fra Svartoren tok vi beina fatt forbi plassen Skjelbreia, og fortsatte skøyteturen over Lille og Store Skjelbreivann (NB. Man må krongle seg over land mellom disse to vannene). Her på vei sørover. Noen steder fosset overvannet som små innsjøer over støvleskaftene. Det kalde og vakre vinterværet vi har hatt siden jul, tok en brutal slutt idag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Jan 2009

Skøyting sørover Langen

Av Lise Henriksen |

Akkurat her befinner vi oss nøyaktig på grensen mellom Ski og Enebakk, langs en av de gamle vinterveiene fra Enebakk til byen. Langen er et veldig populært skøytevann, hele 8,5 km langt og smalt, med spredt bebyggelse av hytter og hus og noen gårdsbruk, og med mange idyller.

09 Jan 2009

Måne over Våg

Av Lise Henriksen |

Vi ser mot Våglia i Ytre Enebakk.

09 Jan 2009

Over Våg mot gården Vestby

Av Lise Henriksen |

Veldig mange, særlig yngre folk, er utpå med skøyter i dag, og flere bål brenner på den vesle øya. Lokalbefolkningen i Ytre Enebakk koser seg på isen. Kveldshimmelen er dyp rød, og folk gleder seg over at den stabile, gamle vinteren er tilbake. Det er ypperlige forhold for langturskøyting hele veien fra Sværsvann via Bråtetjern, Grønslettjern, Langen, Høltjern, Våg, Mjær og over til Lyseren. Beregne rundt seks timer på selve turen, som er uvanlig opplevelsesrik. Man kan parkere bilen ved Sværsvann bru, og ta Enebakk-bussen tilbake fra Tømmerbråten. Turen er på rundt 26-27 km på skøyter og 8-9 km til fots mellom vannene.