I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Når parkeringsplassen på By er full, noe den ofte er for tiden, er det et godt alternativ å starte turen fra Guriby. I dag var det faste, fine spor derfra.
Se på bildetI motsetning til den solrike gårsdagen var det overskyet i dag. Men skiføret var minst like bra. Her er scooteren på jobb i Spenntirunden.
Se på bildetLøypa sørøstover fra Abborvann går parallelt med Abborvannsbekken. Kommunegrensen mellom Oslo og Bærum følger bekken ned til Bogstadvannet. Oslofolk som gikk i denne løypa, var dermed «innafor» ut fra de siste koronarådene. Fotografen gikk Høgåsen rundt med en kort, men langvarig, avstikker til toppen.
Se på bildet«Hold deg i hjemkommunen», lyder de siste koronareglene. Mange er sikkert ikke klar over det, men grensen mellom Oslo og Bærum går ute i Abborvann. Uansett var det ikke noe problem å overholde avstandskravet her ute.
Se på bildetDet var ikke så mange folk ute i løypene denne helgen i forhold til forrige helg, men ved Gørjahytta var det en del folk. Det skulle vært kjørt med en stor preppemaskin på veien fra Kikutstua og videre mot Langvann.
Se på bildetHer ved Skjennungen kom det folk fra alle kanter i dag, et fint knutepunkt i Marka.
Se på bildetOgså i dag var det svært mange som hadde tatt seg ut i løypene i Sollihøgda-området. Med fire kuldegrader, tørrsnøforhold og godt preparerte løyper ble det en fin opplevelse for alle, får man tro.
Se på bildetDe er lærere på Nordmarka skole, i tillegg å være løypepersonell for Skiforeningen. De fortalte at hadde hatt veldig mye å gjøre med å fjerne trær og busker etter uværet denne uken. Her er de rett ved Myrtjern, som ligger nedenfor Helgeren på løype 367 ned til Gåslungen. På Førmeldingen ser jeg at de kjørte deretter rett over Rottungen, opp til Bjørnholt og deretter over Bjørnsjøen til Kikutstua.
Se på bildetSørsetra hadde bra besøk hele dagen, og holdt det gående til 16-tiden.
Se på bildetI dag ble det skøytetur rundt på Steinsfjorden. Dette bildet er tatt fra vestsiden, mot Stein gård.
Se på bildetHøgåsen har flere toppunkter. Her er vi på 410 moh., der trig.punktet skal befinne seg. Høyeste punkt er litt lenger nordvest, på 414 moh. Her på 410 er det null utsikt, og vi så heller ingen spor etter kjentmannsposten fra 1992.
Se på bildetSlik lød omtalen av Høgåsen i Bærumsmarka i kjentmannsheftet for 1992. Posten var plassert ved trig.punktet på 410 moh. Bildet er tatt på toppen på 414 moh. Utseendemessig er det lite som skiller de to, og ingen av dem har heller utsikt. Det var fint skareføre for skigåing utenfor preparerte løyper denne januarsøndagen.
Se på bildetMens det er full vinter oppe på Krokskogen, er det så godt som bart på Steinssletta. Mellom E16 og Steinsfjorden ligger Halvdanshaugen, som stikker seg godt ut i landskapet.
Se på bildetNoen har lagt fra seg to store steiner på Høgåsen i Bærumsmarka. Vi tipper det er isen.
Se på bildetVeldig bra med dette private tiltaket. Takk!
Se på bildetDenne broa er breddet, slik at løypemaskina kan kjøre over, men alt arbeidet som ble lagt ned før uværet «Frank», hjalp ikke mye! Isen under broa er svak, så jeg gikk rundt. Derfor ligger skøytene der.
Se på bildetSiv gjør seg flott på bilder, men grått i dag i Steinsvika naturreservat. Vi ser nordover innover Lore, med Loreåsen til høyre.
Se på bildetPå vei opp til Høgåsen i Bærumsmarka kunne fotografen konstatere at det er fint skareføre i denne delen av Marka. Uten ski bar det heller dårlig. Denne åpne traseen gjorde første halvdel av toppturen greit fremkommelig, men det ble kronglete etter hvert.
Se på bildetHer er det åpent vann og mange flak. Derfor står jeg litt på avstand.
Se på bildetTermometeret hang der forrige helg, men var borte i dag, så det ligger vel kanskje nede i snøen frem til våren.
Se på bildetDet var overskyet i dag, men skisporene var fine på Almelihaugen.
Se på bildetDet er godt med snø i traktene ved Almelihaugen, og sporene er fine for klassisk stil.
Se på bildetFine spor ved Feiring skole i dag. Løypa går i en lett runde ved skolen.
Se på bildetDet var vakkert i Spenntirunden idet sola gikk ned etter en flott dag.
Se på bildetUværet Frank hadde mye vind, og små skjær lager turbulens, samt at det blir slukhull her. Vi holdt oss på god avstand. Området er merket som usikkert på iskart.no.
Se på bildetDer er flotte forhold fra By til Tverrelva via Greinehytta. Vi følger Bærum kommunes veiledning, og holder dermed åpent mellom kl. 11 og 15 i morgen, søndag. Vi har kun servering på tunet.
Se på bildetDet går en liten bekk gjennom stranda, og regnværet har laget flott kunst der.
Se på bildetUværet «Frank» har rensket Steinsfjorden for snø, og blank is som er nesten perfekt for oss turskøyteløpere, har dukket opp. Rar kombo, blank is på 63 moh. og fra ca. 350-400 moh. ligger snøen - helt på toppen av Krokskogens rygg. Der er det fremdeles snø på trærne. Månen titter frem. Men Gyrihaugen ligger for langt innpå til at den er synlig. Torsrud rett frem.
Se på bildetI høyden har mye av de siste dagers nedbør kommet som snø, slik som her på Åboråsen sør for Kongens utsikt, ca. 530 moh. Her var det tungt lastede trær, flotte spor og tørrvoksføre.
Se på bildetUværet Frank har gjort Steinsfjordens is blank. Vi holder god avstand, selv om den er 10-14 cm tykk. Hard vind lager vindbrønner, og mye regn slukhull. Om noen plumper, er det greit at det bare er én. Krokskogens rygg er hvit på toppen.
Se på bildetEkstremværet Frank ga 40-50 mm nedbør i Nordmarka syd, men i de høyeste partiene av Nordmarka kom mye av nedbøren som snø. Slik også på Skjennungstua, hvor den nye plattformen var full av snø. Og ser man godt nok etter på bildet, kan man se at også de høyeste partiene av Krokskogen lå høyt nok til at den siste nedbøren la seg som snø på trærne.
Se på bildetIvar ville vente til i morgen tidlig med å preppe løypene, da det i dag var for vått i løypene etter uværet Frank. Han tok det derfor med ro, og mente det nesten var påskestemning i solen. Den lille hytta bruker løypebasene til overnatting, og kan ikke leies av andre.
Se på bildetOgså i dag var det fantastiske forhold rundt Bislingen, med silkeføre og meterdyp snø. Formoløypa slynger seg nydelig opp fra Mylla til Bislingen i variert og vakker skog.
Se på bildetDet var meget stor utfart fra Sollihøgda i dag, og det var trangt om plassen på den store parkeringen på Høymyr. Toresplassløypa var en av de mest populære løypene inn til Sørsetra, men også i Linjeløypa var det stor trafikk.
Se på bildetSom en liten forsmak på hva vi kan vente oss når Trantjern åpnes for alvor gjennom samarbeid mellom Skiforeningen og DNT, er det servering fra denne fine bua i helgene. Et kjærkomment tilskudd til steder å stoppe innom i denne delen av Marka!
Se på bildetEkstremværet Frank ga 40 mm nedbør på ett døgn på den offisielle målestasjonen på Tryvannshøgda, men snødybden økte ikke med mer enn 5 cm. Det viser at nedbøren var en blanding av regn, sludd og veldig tung snø. Som man kan se av bjørketreet til venstre, sa Frank adjø med et snøvær fra syd. Men kommunens løypemannskaper var tidlig oppe lørdag morgen, slik at løypa forbi Lille Tryvann var i utmerket stand da skiløperne kom. Det var det imidlertid ikke alle som forventet etter to dager med trøstesløst regn i byen, så innslaget av fotgjengere var litt større enn vanlig.
Se på bildetI furuskogen langs Skillingen hadde skogen fått hard medfart, anslagsvis 20-30 % av trærne var knekket tvert av. Et trist syn.
Se på bildetTo mann bygde igloen på tre timer, men det blir litt etterarbeid, samt å pakke litt rundt, så når snøen atter faller, blir den et vakkert syn! Brukte pulken til å frakte ut snøen, da gulvet kan senkes mye etter at du har bygget. Da blir det bra takhøyde. Tremannsteltet på bildet sier litt om dimensjonen. Den kramme snøen blir nesten til is, og gjør at igloen trolig står ut sesongen. Blir nok overnatting i den. For øvrig er vi midt utpå et hugstfelt, se spennet på trærne i bakgrunnen.
Se på bildetBåde løyper og stier møtes her ved Solbergsand i Follomarka. Dagens føre var vått uansett fremkomstmiddel.
Se på bildetSkogen har til dels klart å stelle seg selv, etter nattens mildvær og vind! Her fra Brovollveien.
Se på bildetSagnet sier at «Breihella» ble båret hit av en sterk mann, men sannheten er vel at den er kommet med isen under siste istid, står det i kjentmannsheftet. Etter nattens uvær er det blitt en lokal istid i Follomarka også. Breihella var kjentmannspost i perioden 1994-1996. Den omtalte «lille tømmerkoia» har fått et langt mer moderne preg.
Se på bildetEn kilometer sør for Røys krysser skiløypa Solbergveien et stavkast nord for Breihella, en stor, flat stein. Løypa er også blåmerket sti.
Se på bildet50 bilder vist.