I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Der vegen krysser Skarselva rett sør for Skar, bygget Christian Munthe i 1888 et ullspinneri som sysselsatte 20 arbeidere. Det ble revet i 1905-10. På dagens seniortur fra Movatn til Skar deltok 49 turgjengere, som tilbakela 7 kilometer.
Se på bildetPå Ramnagrø vokser det noen store kjemper. Det kunne de 49 deltagerne på dagens seniortur observere.
Se på bildetDagens rast tok vi ved Ramnagrø. Her bygde skogsjef Fjellanger en hytte i 1920-årene. Hytta finnes ikke lenger her. Den er flyttet ned til Sørbråtan, men det går an å slå seg ned på den oppbygde vegen for å sette til livs matpakka. Det deltok 49 fotgjengere på dagens seniortur.
Se på bildetDen 2. juli 1942 krasjet et tysk bombefly i Hansakollen. De to ombordværende tyskere ble drept i flystyrten. Fremdeles finnes rester etter flyet på stedet. Dagens seniortur gikk fra Movatn via flyvraket til Skar i Maridalen.
Se på bildetDet blir stint på stien når alle skal opp til toppen. Dagens seniortur gikk fra Gransetervollen til Heikampen.
Se på bildetDet er ikke alltid så folksomt på Gransetervollen som når tirsdagsturen kommer på besøk.
Se på bildetDette er nok ikke den eldste bebyggelsen der Raabe bygget sin opprinnelige hytte. Men restene av den opprinnelige er ikke langt unna. Dagens seniortur startet med 70 deltagere til Gransetervollen, men fortsatte med 45 til topps på Heikampen.
Se på bildetDNTs Turbussen for seniorer holder det gående også vinterstid. Her har lang tur med start fra Isi inntatt gapahukene på Kikkut øst for Busoppkastet på Eineåsens sydside, og mestepartene av deltagerene har funnet plass i solen. Utsikten herfra er flott, men med lav motsol i dag må bilde nr. 27085 tjene som et eksempel. Snart kom også mellomlang tur, og under vekslingen ble hele plassen foran gapahukene og litt til fylt opp av folk. Vinterstinettet i området er nå nær perfekt, veltråkket og fast tørrsnø uten tendens til is.
Se på bildetDet siste stykket ned mot Åneby er det ganske bratt ned i dalen før det flater ut. 35 slitne turgåere nærmer seg toget.
Se på bildetDet var snø da vi kom opp, men ingen skiløpere. Matpakka smakte allikevel godt i solskinnet på verandaen rundt Toppstua.
Se på bildetTårnet på Varingskollen er synlig på lang avstand, men her har 35 trøstige vandrere nådd opp.
Se på bildetGjersjøelva er en gammel vannveg som i tidligere tider ble utnyttet til mange sorter virksomhet. Her har det vært sager, kornmøller, kraftverk og kruttmølle. I den senere tid har det også vært gjort stor innsats for å bringe fisk opp, og det har lykkes. I dag stod vi på bredden og så stor laks gå opp, det var fascinerende.
Se på bildetI nydelig høstsol tok vi en tur langs Gjersjøelva. Noe av det første vi møtte, var denne lokomobilen som var plassert som et minne om virksomheten som foregikk langs elva i tidligere tider. Lokomobilen er plassert rett ved siden av oppgangssaga, som også er å finne her.
Se på bildetSeniorene hadde urbantur fra Tonsenhagen torg til Rodeløkka med 47 deltagere. Dagens rast tok vi ved dammen der det i tidligere lå et teglverk på Hovin.
Se på bildetNår du følger bekkedraget fra Tonsenhagen nedover mot byen, finner du nå Hovinbekken fritt flytende, som her ved Økern. Seniorene hadde urbantur fra Tonsenhagen torg til Rodeløkka med 47 deltagere.
Se på bildetBjerkedalen park er en del av satsingen i Groruddalen, så her "midt i" Oslo kan du støte på en idyll som denne. Seniorene hadde urbantur fra Tonsenhagen torg til Rodeløkka med 47 deltagere.
Se på bildetEtter siste verdenskrig var det ikke lett for enslige (om i det hele tatt mulig) å få et sted å bo. En del karer innrettet seg da ved å bygge enkle hytter i skogen rundt Oslo til bolig. Oslo kommune brant ned disse hyttene i 1964. Hytta til Harald Grande fant de imidlertid ikke, så den ble stående. I dag er dette regnet som et kulturminne og kan vise hvordan det kunne være å komme gjennom etterkrigstiden. Harald bodde her fram til 1983. På dagens seniortur var det 35 glade turgjengere, som la ut i tåka i Lillomarka og spaserte 7 km.
Se på bildetOppe i den bratte østsiden av Grefsenkollen finner en vegen til hytta til Harald Grande. Stien fram er lagt inn i åssiden under store berghammere. På dagens seniortur var det 35 glade turgjengere, som la ut i tåka i Lillomarka og spaserte 7 km.
Se på bildetDammen i Abortjern har holdt i så mange år at det er vel ikke risikabelt å passere under. Bildet er tatt på seniorturen, som haffe samlet 35 deltagere som gikk fra Skansebakken til Fossum.
Se på bildetDet er ikke lett å dressere folket slik at de nærmest deler Marka i to. Det var 35 seniorer som tok turen fra Skansebakken til Fossum i fint høstterreng.
Se på bildetEn fin dam, demmet opp av hvilken grunn? Dagens ni kilometer lange seniortur gikk fra Hakadal i grått og fuktig vær.
Se på bildetDette må vel være et av de siste trigonometriske tårnene i Oslomarka? I dag var det 35 deltagere på seniorturen, som gikk rundt og opp på Bukollen.
Se på bildetKan dette være et gammelt (gjenoppbygget) «bågåstelle»? Det var 35 deltagere på dagens seniortur fra Hakadal.
Se på bildetI rask gange passerer 35 raske seniorer Lyngås gård, på veg mot Bukollen.
Se på bildetHøstfargene begynner å vise seg ved Smalvann, noe de 35 deltagerne på dagens seniortur kunne glede seg over.
Se på bildetDet er bygget ny do på Dølerud. Den gamle står ennå oppe, men det hindrer ikke at det blir do-kø. Dagens seniortur hadde samlet 35 deltagere, og gikk fra Stensrudtjern til Skullerud i Østmarka.
Se på bildetMellom Båntjern og Sognsvann var Ankerveien endret til elv. Det var 40 glade turgjengere på dagens seniortur fra Frognerseteren til Sognsvann.
Se på bildetDet var så mye vann i Marka at det kom en hel foss nedover fjellsiden i Båntjern.
Se på bildetEtter tur gjennom tåke og regn kom vi til Vettakollen, og jammen åpnet sikten seg så vi så fjorden i solglimt.
Se på bildetI dag var det ikke mye å se etter den gamle bygdeborgen på Gråmagan, og slik forholdene var, så vi ikke mye av utsikten heller.
Se på bildetÉn ting er å klatre opp. Noe annet, og ikke mindre utfordrende, er det å komme seg ned når det er våt og glatt.
Se på bildetStigningene opp til Kolsås kan være utfordrende på vått og glatt føre, men de 31 deltagerne på dagens seniortur tok seg til topps.
Se på bildetEtter en drøy marsj er vi nesten framme og kan samles før den siste nedstigningen til Rykkinn.
Se på bildetDet er ikke mange steder det er satt ut møbler for at en sliten turgjenger kan sitte behagelig, som her ved Kjaglia.
Se på bildetDet var ikke mye vann i elva, men det ga muligheten for flere måter å krysse den sikkert på.
Se på bildetVi har vært innom Mustadkroken mange ganger før, men det kommer stadig nye folk som ikke har vært her, så vi må oppom igjen. 23 deltagere var med på seniorturen fra Sollihøgda til Rykkinn i grått høstvær.
Se på bildetSelv om det var nesten juni måned, var det ikke mye som tydet på en god og varm sommer.
Se på bildetSkydekket lå lavt denne dagen, så det var bare et skimt å se av den andre siden av vannet. Det var 23 deltagere på dagens seniortur.
Se på bildetDet var tydelig at det har vært problem med å bli enige om høyden på dammen. Denne gangen var det 23 vandrere ute i Maridalen i gråværet.
Se på bildetDet er lett å gå på tur gjennom vårgrønn bjerkeskog og med sola i fjeset. Det kunne de 31 deltagerne på dagens seniortur skrive under på.
Se på bildet31 seniorer tok turen Sørkedalen på langs i nydelig sommervær. Det smaker alltid godt med nistepakke og termos, og særlig i så fint vær som det er her.
Se på bildetPå veg sørover åpner Sørkedalen seg når vi passerer over Kalsermoen.
Se på bildetVi har ikke vært velsignet med mye fint skiføre i vinter, så vi hadde satt pris på å være kvitt det nå midt i mai.
Se på bildetJa, så grått var det da vi ankom Mikkelsbonn på dagens seniortur fra Skoglund til Kattås. Det ble ikke bedre i løpet av dagen, så det var ikke mye som minnet om vår.
Se på bildetSelv om det ikke er åpent for servering på Mikkelsbonn på tirsdager, så er det fint å kunne trekke inn i gapahuken med matpakke og termos. Det var 21 deltagere på turen fra Skoglund til Kattås.
Se på bildetPå vestsiden av Aurevann passerte stien en gammel hytteruin. Her var det fint for deltagerne på dagens seniortur å ta en liten rast.
Se på bildetDenne dagen gikk seniorturen med 36 deltagere gjennom Lillomarka, fra Solemskogen til Grorud. Vi tilbakela ca. 10 km. Her er restene etter den gamle plassen Lilloseter, som var plass under Lillo gård. Nå er det bare uthuset som minner om gamle tider.
Se på bildetHer finner vi kanskje Østmarkas lengste klopp? Velbygget og solid.
Se på bildet50 bilder vist.