I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Bente Solstad er hyttevakt på Løvlia i vinter. Skløperne vet å sette pris på tilbudet.
Se på bildetSkiløpere i peisestuen på Løvlia. Det er mange som setter stor pris på at Løvlia er åpen fra torsdag til søndag i skisesongen.
Se på bildetLøvlia er åpen fra torsdag til søndag i skisesongen. Mye godt i disken.
Se på bildetGruppeøvelse. Barna lærte å skifte vekt på skiene, snu seg helt rundt på flekken og reise seg opp igjen fra bakken. Alle timene blir avsluttet med regler eller sang. Fotografen overhørte blant annet denne: «Ut på tur – aldri sur. Ut på ski – alltid blid. Opp og ned – vi elsker det». I bakgrunnen til venstre ser vi bygningene Pennalet og Blekkhuset. På kartet står det Norddal.
Se på bildetEn gruppe skiskolebarn på vei til neste øvelse. Barna lærer fort, og iveren er det ikke noe å si på. Området har kunstsnø og blir preparert hver dag.
Se på bildetDet var folksomt på og ved Burudvann denne søndagen i januar. Det var mange pilkere, hundeluftere og folk til fots på isen. På land var det mange bål og folk som rastet. På Burudodden er det bord og benker. Noen hvilte i hengekøyer. Dette er også et populært overnattingssted. Det er toalett ved badeplassen i nærheten.
Se på bildetDenne søndagen i januar var det tåke i lavlandet så det ble bare utsikt til skyene fra gapahuken ved Burudvann.
Se på bildetDenne gapahuken nordøst for Burudvann har fantastisk utsikt over vannet, Lommedalen og mye mer, og det er god plass i den. Den er bygget av Lions på Bærums verk, og er et populært turmål for barnefamilier. Turen kan starte fra parkeringsplassen ved Burudvann. Store deler av turen går på grusvei, men den siste delen går på sti.
Se på bildetMens store deler av landet lider under ekstremværet Gyda, er det blåføre og kuldegrader i Tryvanns-området. Her er skiløperne på vei opp fra Heggehullet mot Frognerseteren.
Se på bildetTryvannstua åpnet igjen med nytt vertskap i januar. Det er Ove Jørgensen til høyre og Chris Chiong til venstre. Vi ønsker dem hjertelig velkommen og lykke til!
Se på bildetDet er preparert løype i Hovseterdalen. Det satte disse barnehagebarna stor pris på. Hovseterdalen er en forlengelse av Mærradalen. Denne løypa går til Bogstad og videre nordover mot Marka.
Se på bildetHøyspentmasten på Mastøya i Søndre Heggelivann vil bli fjernet vinteren 2022. Kaller vi øye fremdeles Mastøya i 2023?
Se på bildetSen soloppgang 5. januar og stakeføre etter nylig mildvær.
Se på bildetBildet er tatt fra skiløypa som går delvis rundt vannet. En fin avslutning på 2021.
Se på bildetDet var plassert fem nye utebord med benker utenfor Løvlia, men de var foreløpig ubenyttet. Seterhuset tilhørende Løvlia i bakgrunnen.
Se på bildetLøypa fra Nibbitjern til Løvlia var ikke preparert eller sloddet, men den var tråkket av ivrige skiløpere og fullt brukbar.
Se på bildetLøvlia var ikke åpen fordi den bare er planlagt åpen fra onsdag til og med søndag i skisesongen. Søndag 12. desember var ikke definert som skisesong fordi det var for lite sne til å preparere løyper dit. Løypa fra Nibbitjern til Løvlia var ikke preparert eller sloddet, men den var tråkket av ivrige skiløpere, og fullt brukbar. Løypene på Stubdalsflaka var sloddet.
Se på bildetDe fem skibroene er bare synlige i barmarksesongen og når det er lite sne i terreneget. De er helt vesentlige for denne løypestrekningen. Fire av dem er nye. Broen på bildet er en av de fire nye snebroene på denne strekningen. Denne broen må tåle at Statnett kjører over den i vinter med tungt lass for å fjerne høyspentledningen og mastene som krysser løypa ikke langt fra denne broen. Vi får håpe at det holder.
Se på bildetDet var ikke preparert over Nibbitjern, men skiløpere hadde tråkket løype over vannet.
Se på bildetJoggetur i Bærusmarka tidlig i desember med god frost i bakken, før det ble nok sne til skiføre. Runden fra Årnes opp via Merradalen og Stormyra og tilbake ned til Årnes via veien langs Abborvannsbekken er en populær rundtur både til fots og på ski. Det meste av denne runden går på vei, med unntak av et like strekk øverst på runden. Bildet er tatt på furumyra øverst i runden.
Se på bildetFuglemyrhytta i vinterdrakt. Det var stille i skogen 3. desember med tom hytte og uten spor i sneen inn til hytta.
Se på bildetDette er målestasjonen for vannstanden i elven. Se stigen ned til målestaven.
Se på bildetEn bratt stekning på stien langs Øverlandsbekken. Det er seks kilometer fra Øverland gård til Sandvika. Det er en fin tur langs bekken.
Se på bildetDen gamle stenbroen over Øverlandselven er fra 1838. Gamle Ringeriksvei ble lagt om i 1891, og da ble den nye bro laget.
Se på bildetDet er snublestener i isen på Store Tryvann, så vær forsiktig når du gå på skøyter her. Snekanonene går i Tryvannskleiva.
Se på bildetUtstyret står på Nordre Skuggen, rett nord for Bogstad badeplass. Operasjonen er så risikofylt at operatørene stoppet arbeidet da fotografen kom for nær.
Se på bildetHøyspentmasten nord for Bogstad badeplass i bakgrunnen. Legg merke til at ledningene og isolasjonsplatene på den ene siden er fjernet.
Se på bildetPlakat rett nord for Bogstad badeplass med informasjon om riving av strømledningen fra Ultvedt i Ringerike til Smestad i Oslo. Det blir store endringer både her og innover i Marka vinteren 2022. Søndre Skuggen i bakgrunnen til høyre. Masten som skal rives, er i bakgrunnen til venstre.
Se på bildetKlatrere hadde redningsøvelse i Wyllerøypa 12. november 2021. En redningsmann i klatreutstyr trener på å fire ned en person fra en heisstol til bakken.
Se på bildetKlatrere hadde redningsøvelse i Wyllerøypa 12. november 2021. Her har en kar i fullt klatreutstyr kommet seg over til en heisstol via en mast, med fast stige, via en wire, med medbrakt hjul til denne heisstolen. Nå er han klar til å fire ned en skiløper fra denne heisstolen til bakken. Greit å vite dersom det blir nødvendig med redning.
Se på bildetI vinter skal Statnett rive strømledningen fra Ultvedt i Ringerike til Smestad i Oslo. Rives skal også de hundre mastene som bærer ledningen. Her er noe av utstyret som skal benyttes. En av høyspentmastene som skal rives, er bak i bildet til venstre.
Se på bildetI vinter skal Statnett rive strømledningen fra Ultvedt i Ringerike til Smestad i Oslo. Rives skal også de hundre mastene som bærer ledningen. Her er noe av utstyret som skal benyttes. Uthuset på Nordre Skuggen, som ligger langs Byveien nord for Bogstad badeplass, har vi i bakgrunnen av bildet.
Se på bildetDenne fossen ble godt synlig etter at vegetasjonen rundt ble fjernet i 2021. Fossen kan du se til høyre for Byveien, ca. 100 meter nord for Bogstad badeplass. Her er den fotografert en høstdag i november. Etter kraftig regnvær er den et ekstra fin.
Se på bildetDet er lenge siden løypa på Stubdalsflaka ble preparert, men det spiller liten rolle når det er frost om natten og noen få varmegrader om dagen. Sneen bærer, også utenfor løypene.
Se på bildetDet var fint føre og nok sne i traseen fra Løvlia til Stubdalsflaka 23. arpil. Noen kaller denne furua for kongefurua. Den har fått sterk konkurranse av en yngre furu som vokser tett inntil den, og som ikke har brukket topp. Den yngre furua er nok høyere, men ikke så vakker.
Se på bildetVårskitur var så absolutt mulig i området rundt Løvlia 23. april. Stikkene på vannene var tatt inn, men i terrenget bar sneen, også utenfor løypene.
Se på bildetBakken opp til Løvlia fra Nibbitjern eller Stormyr ligger utsatt til i solsteken. Derfor blir denne bakken den føste som blir snefri i området. Ikke la deg lure av dette blidet, tatt 21. april. Det var fine løyper i området rundt Løvlia.
Se på bildetPå hverdager er det mange som går fra Skansebakken til Nordre Heggelivann og snur her. Hele løypa går på vei, og er nesten alltid nypreparert og forutsigbar. Løypa videre til Løvlia går over vann og i terrenget, og er ca. 3 km lang.
Se på bildetVi fikk ny nedkjøring fra veien til Nordre Heggelivann i 2021. Den er merket med et midlertidig skilt, og kan være utfordrende på hardt føre.
Se på bildetDette er utforkjøringen fra Løvlia i retning Nordre Heggelivann og Dammyra til Skansebakken, og til Lommedalen via Stormyra.
Se på bildetDet var mange skiløpere på Løvlia denne fine søndagen i mars. Skistativet var fullt, så det sto plassert ski mange andre steder også.
Se på bildetIkke alle ønsket å spise inne på Løvlia på grunn av koronasituasjonen. Noen hadde slått seg ned utenfor stabburet med boller og brus.
Se på bildetLøypa er stengt med en solid snevoll. Det vil si at Atjensløypa ikke blir preparert før skogsdriften er ferdig. Noen valgte likevel å passere, med forsiktighet, fordi de skulle til Spålen. Løypa til Spålen er preppet fra Storflåtan dam. Det er også mulig å komme til Spålen via Skamræk, men da må man klare seg uten nypreparerte løyper fra Skamræk til Storflåtan dam.
Se på bildetDet lir mot slutten av siste dag av vinterferien. Mange var på vei hjemover. For de fleste betyr det å vende nesen sydover mot Søndre Heggelivann og Skansebakken.
Se på bildetDenne fiskebensbakken må du opp hvis du skal gå fra Storflåtan øst til Skamræk. På toppen møter du Aurtjern, Aurtjernsbekken og myra rundt. Det er et vakkert område.
Se på bildetDette bildet er tatt fra broen under demningen. Skiløypa og bilveien går over denne broen. Hvis man stopper og ser godt etter, kan man ofte observere fossekall i dette området. Den holder sannsynligvis til under fossen ut fra Storflåtan, og livnærer seg på bunndyr i elven.
Se på bildet50 bilder vist.