I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Hovedløypa mellom Lyngna og Lushaughytta var i full oppløsning over myrer og bekker, men det var fint utenom. Tror dette blir siste tur her dersom vi ikke får kulde nattestid.
Se på bildetLushaughytta skal oppgraderes/påbygges senere i år. Materialer er kjørt frem gjennom vinteren og ligger klart.
Se på bildetDenne lørdagen var det dårlig med sol, men snø nok var det i alle fall! Inne ved Storebekkhytta var det mange som tok en pause utenfor Rastebua. Her er det benker og bord, og ikke minst en bålpanne man kan varme seg ved.
Se på bildetMange benyttet de gode skiforholdene til å få seg en tur på Gråseterveien. Inne ved Rastebua ved Storebekkhytta var det flere som tok seg en pause.
Se på bildetDenne helgen åpnet serveringen på Heggelia, med godt besøk, spesielt på lørdag da været var fantastisk.
Se på bildetLyset er vakkert sent på de korte desemberdagene. Her er Knut W. Jorfald på Østre Fyllingen. Kalven (bukta) i bakgrunnen.
Se på bildetPå sykkeltur i Romeriksåsene: Midtelva renner mellom Kirkebygjermenningen og Gjerdrumsgjermenningen. For å komme over elven, hjelper det godt med denne broen. Det finnes flere slike broer langs Gjermåa-vassdraget.
Se på bildetPå sykkeltur i Romeriksåsene. Vakkert ettermiddagslys på østsiden av Kirkebygjermenningen.
Se på bildetPå sykkeltur i Romeriksåsene: Her er vi på trillesti, på vei sørover mot Smalgjermenningen.
Se på bildetEtter omfattende restaurering er Gamle Torsætra klar til bruk av turfolket. Her bratt trapp opp til hems med plass til 2-3 personer.
Se på bildetEtter omfattende restaurering er Gamle Torsætra klar til bruk av turfolket. Her er soverom 2 med 4 køyer.
Se på bildetEtter omfattende restaurering er Gamle Torsætra klar til bruk av turfolket. Her er det første soverommet med plass til 4 gjester.
Se på bildetEtter omfattende restaurering er Gamle Torsætra klar til bruk av turfolket. Her ser vi mot sofagruppe, peis og utgangsdør.
Se på bildetEtter omfattende restaurering er Gamle Torsætra klar til bruk av turfolket. Her ser vi mot peis og kjøkkenavdelingen.
Se på bildetI begynnelsen av januar 2014 ble det omfattende arbeidet med å restaurere Gamle Torsætra avsluttet. DNT Gjøvik og Omegn har all grunn til å være fornøyd med resultatet. Det samme har alle vi som heretter kan benytte denne trivelig selvbetjeningshytta, sentralt beliggende midt på Totenåsen. Gamle Torsætra ligger noen hundre meter unna Torsætra, der det er servering året rundt. Hytta ligger også sentralt ved sommerstier og skiløypenettet. Et supert utgangspunkt for turer året rundt i dette flotte området. Letteste vei med bil fra Oslo er å kjøre mot Gardermoen, derfra til Nebbenes og videre til Hurdal. Siste del av veien på bomvei til Torsætra. Ca. 1,5 timer fra Oslo.
Se på bildetI alle løypekryss er det satt opp oversiktlige kart og skilt. Dette gjør det svært enkelt å finne frem i området selv om man ikke er kjent.
Se på bildetØyungsrunden er en variert og trivelig rundløype med start og slutt ved Torsætra. Runden er ca. 12 km.
Se på bildetDet østlige terrenget rundt Torsetra har en rekke veldig flotte runder. Garsjørunden (6 km). Øyungsrunden (12 km). Hersjørunden (18 km). Rundene kan også variereres og kobles sammen. Terrenget er variert med myrområder, furumoer, skog, bratte kneiker og slake partier. Meget hyggelig turterreng!! Vi valgte Øyungsrunden denne fine vinterdagen.
Se på bildetAsbjørn Stangstuen i Totenåsløyper AS er en av dem som sørger for gode spor på Totenåsen hele vinteren. Støtt opp om løypearbeidet og bidra slik at Totenåsløyper kan fortsette dette viktige arbeidet!
Se på bildetTotenåsløyper AS sørger for gode spor hele vinteren. Støtt opp om løypearbeidet og bidra slik at Totenåsløyper kan fortsette dette viktige arbeidet!
Se på bildetTjuvåskampen er et flott utsiktspunkt, 812 moh. Fra hovedløypa er det ca. 1 km til toppen i upreparert løype. Med smale lagrennski var det umulig å komme seg opp denne dagen. Til det var nysnøen for dyp og lett.
Se på bildetDet er flotte forhold denne januardagen. Her ved løypekryss litt nord for Anfinnsætra. Snart er vi oppe på platået, nær 800 moh.
Se på bildetDen vestlige delen av løypenettet ut fra Torsætra går mot Rausteinshytta og Torsæterkampen (841 moh.) Her ved løypestart Torsætra. Snart begynner oppstigningen mot Anfinnsætra.
Se på bildetEn rekke bedrifter o.a. gir betydelige bidrag til løypekjøringen på Totenåsen. Uten denne støtten ville det ikke være mulig å opprettholde den gode løypestandarden som Totenåsløyper AS sørger for. På denne tavlen er navnene på sponsorene synlige for alle.
Se på bildetJan-Erik Nordrum er hytteansvarlig for Rausteinshytta. Her er han i full sving med "vaffelpressa" på årets første store skilørdag i 2014.
Se på bildetArne Aas er en av veteranene i hyttekomiteen og i arbeidet med løypene på Totenåsen. Det er utallige timer denne mannen har lagt ned til glede for turfolket. Her sørger han for at små og store får påfyll av nystekte vafler denne første skilørdagen i 2014.
Se på bildetRausteinshytta ligger fantastisk til rett ved Torseterkampen (841 moh). Letteste adkomst er fra parkeringsplassen ved Oksbakken, ca. 4 km fra hytta. Bomavgift 45 kr. Hytta ble bygget i 1964, men brant ned den 4. mars 1976. Allerede 11. desember samme år stod ny hytte ferdig. Hytta var opprinnelig et andelslag, men eies nå av Totentroll (O-klubb), som driver stedet på dugnadsbasis. Flott turmål hele året.
Se på bildet50 bilder vist.