I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Dette prakteksemplaret av en markaørret ble tatt på mark i Yttersvea.
Se på bildetDet var ingen kamp om fiskeplassene i Katnosa denne helgen. Den plutselige varmen var behagelig for oss, men ikke gunstig for fisket. Tre, fire steikeørreter ble resultatet etter helgens tur.
Se på bildetOmtrent midtveis i Spålselva vider elva seg ut i en stor løk, med en fin raste- og teltplass. Tidligere også en god fiskeplass. Men fisket i elva er ikke lenger hva det engang var, det er mest småfisk som går her nå.
Se på bildetFantastisk sommervær denne helgen, men ikke mye fiskevær. Da trøster fiskerne seg med det man har for hånden, slik det fremgår av dette bildet. Bildet er tatt ved Spålselvas utløp i Katnosa - Flåtastø.
Se på bildetOmrådet rundt bekkeoset er kjent for å være en av de bedre fiskeområdene i Aklangen, og i dag viste det seg å være riktig. Litt senere fikk vi en ørret til nærmere Smalet mot Katnosa.
Se på bildetSommerkveldene i Marka er fantastiske inne ved de store vannene, og Katnosa er et av de fineste stedene å være for å nyte de lange kveldene.
Se på bildetDet gikk litt trått her ved Aklangen i dag, men to ørreter lot seg friste av redskapen vår. En på blank skjesluk og en på mark.
Se på bildetI dag fikk vannbord, dører og vinduer i fronten av Sandvikshytta to strøk hvitmaling. Det er stor slitasje her hvert år.
Se på bildetIkke det store fisket i Katnosa-vassdraget denne helgen, men noe fangst ble det da. Dorging med wobbler er ofte en bra oppskrift i Katnosa, og en fin steikeørret lot seg friste av Rapala wobbleren.
Se på bildetI dag var det vanskelig å lure fisken nederst i Spålselva, og satset i stedet på wobblerfiske i Katnosa.
Se på bildetSpålselva var tradisjonelt en av Markas fineste fiskeelver, og fortsatt er det muligheter for morsomt fiske i de nedre delene. Her ved brua helt nede ved Flåtastø.
Se på bildetDen siste dagen i august begynte med tåke og litt småregn, men ble bedre og bedre utover dagen, og på ettermiddagen ble det riktig varmt. Det var behagelig på Vesternøya, og litt fisk ble det også.
Se på bildetBåde ørreten og abboren i Katnosa er av god kvalitet. Disse fire eksemplarene ble pakket i folie, krydret og fylt med litt rømme i buken. Etter 12 minutter på grillkullene var de perfekte!
Se på bildetNederst i Spålselva renner elva stille, og det er flott å fiske med flue og mark fra myrene på nordsiden. Men hold gjerne litt avstand til elvebredden, så skremmer du ikke fisken. En ørret og en abbor ble resultatet her.
Se på bildetDenne fine steikeørreten beit på en liten Rapala wobbler, noe som ofte gir bra resultat i Katnosa
Se på bildetDen fristende Rapala-wobbleren ble for mye for denne ørreten på ca. 300 gram, en perfekt størrelse for tilbereding i panne, og såkalt "steikefisk".
Se på bildet3. og 4. juledag 2012 bød på drømmeforhold over hele Marka. Her på vei over isen på Katnosa i løypa mellom Finnerudseter og Sandvikshytta.
Se på bildetMed klarvær, kuldegrader og innbydende løyper var det flott med en kveldstur i området mellom Gjerdingen og Katnosa. Her på Store Fidlingen.
Se på bildetTross fristende maggot var hverken røya, ørreten, siken eller abboren i Katnosa interessert i dag. Men hva gjorde vel det når det var rene påskeværet!
Se på bildetChristopher (nærmest) og Petter Biong sørger for flotte løyper til skifolket på Katnosa 3. juledag. En del overvann på vannet, og pakking med scooter bedrer forholdene betraktelig
Se på bildetSolen har gått ned, men fortsatt er det lyst nok til å fiske på Katnosa.
Se på bildetPinsen regnes ofte som start på fiskesesongen i Marka. Denne pinsens rekordvarme kom nok litt brått på fisken, og det store fisket uteble, men noe fangst ble det da. Her langs land i Katnosa.
Se på bildetPå tangen litt nord for Sandvikshytta er det en glimrende teltplass OG fiskeplass. Ved lav vannstand går det en tange langt ut i vannet som øker fiskerens rekkevidde betraktelig. Men i dag var vannstanden normal.
Se på bildetDet er ikke ofte vi får sik på pilk i Katnosa, men Markatjenestens utskremte fisker greide her å overliste en flott sik med maggot og røyeblink!
Se på bildetKaldt i ettermiddag, men selv om månen ikke kunne gjøre noe med det, sørget den for godt lys inne ved Katnosa.
Se på bildetSolen gikk ned, og da fanget telelinsen inn en elg som ruslet rundt ved bredden av Katnosa.
Se på bildetDette bildet er tatt rett før solnedgang romjulen 2009. Katnosa ligger i skygge, mens tretoppene fortsatt nyter litt av solen. Samtidig har månen kommet opp. Snart er det den som er den dominerende lyskilden.
Se på bildetDet var bitende kaldt i romjulen 2009, men likevel fantastisk å være ved Katnosa og Sandvikshytta i solskinn og vinterlig landskap. Ta også en kikk på bilde nr. 12767 som er tatt fra samme sted en høstdag.
Se på bildetDa det begynte å mørkne kom også vaking og nappene i Katnosa i dag. Denne fine ørreten ble tatt på mark fra land rett utenfor Sandvikskoia.
Se på bildetOfte er det gode skiforhold ved Katnosa i romjulen, men i 2006 var det bare is her. Bildet er tatt ved løypeskiltet ved Sandvikshytta.
Se på bildetBjørka ved Sandvikshytta har fine høstfarger i midten av oktober. Ta også en kikk på bilde nr. 12769 som er tatt fra samme sted en flott vinterdag.
Se på bildet37 bilder vist.