I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Pinsen regnes av mange som en god fiskeperiode i Marka. Her prøves lykken i sørenden av Plassedammen.
Se på bildetEtter å ha syklet gjennom Krokskogen fra Lommedalen bar det nedover Dronningveien mot Sundvollen. Det ble likevel tid til en fotopause idet tåkeskyene over bygda lettet.
Se på bildetSelv om det er lite vann i Sandvikselva nå, var det i dag fin flyt i det lille stryket under Brynsveien.
Se på bildetSolbergbekken er temmelig spak nå, for det har vært temmelig tørt de siste ukene. Men omgivelsene har i alle fall inntatt en vårgrønn farge, og det var flott å ferdes på den flotte turveien langs bekken i dag.
Se på bildetTurveien langs Solbergbekken er blitt flott etter at den ble oppgradert.
Se på bildetDet var ikke en sky å se over Engervannet 17. mai. Fuglene, som det er mange av ved vannet, så ut til å sette pris på det fine været.
Se på bildetVi så enkelte blåveis langs blåstien oppover Nordre Kolsås, men den var definitivt på hell. Nå dominerer hvitveisen.
Se på bildetAv Kolsås-toppene er den nordre høyest. I 2013 ble toppen kontrollmålt til 379,53 moh.
Se på bildetFra Nordre Kolsås kunne vi i dag zoome inn mot Wyllerløypa og konstatere at det er kun noen få snøflekker igjen i bakken.
Se på bildetFra Nordre Kolsås er utsikten mot Lommedalen er noe hemmet av trær, men med kraftig teleobjektiv gikk det fint å få et bilde av e del av dalen pluss åsene rundt. Jordet vi ser i forgrunnen, er ved Øvre Bjerke gård. Helt til høyre har vi Øvre Jonsrud gård, som ligger ved Lommedalen golfklubb.
Se på bildetNoen valgte seg Nordre Kolsås på 17. mai, og enkelte hadde også med seg flagg. Utsikten var formidabel i det fine forsommerværet. Her ser vi mot deler av Bærum og Vestfjorden.
Se på bildetNasjonaldagen var så godt som skyfri, og utover dagen steg temperaturen til sommerlig nivå oppe på Nordre Kolsås. Vi ser i retning Søndre Kolsås (med masten på toppen), der lysegrønn løvskog blander seg med gran og furu. Litt nede til venstre i bildet ser vi litt av Setertjern, mens Kirkerudbakken til høyre tviholder på de siste snøflekkene. Oslofjorden i bakgrunnen.
Se på bildetEtter det siste regnet har skogen våknet til liv. Hvitveisen er på plass, og løvtrærne har fått lysegrønne blader. Bildet er tatt langs blåstien på vestsiden av Finnsrudvannet i Asker. Herfra er det flere turvalgmuligheter, noe skiltet viser.
Se på bildetFra branntårnet på Grønliåsen er det kjempefin utsikt i nesten alle retninger. Her ser vi mot Bunnefjorden, Nesodden, Vestfjorden, Bærum og Oslo.
Se på bildetDet var tilnærmet skyfritt på dagens tur over Grønliåsen, og de som tok seg en tur opp i branntårnet, fikk flott utsikt.
Se på bildetVed branntårnet på Grønliåsen står det flere slike bord man kan sette seg ved. Kun et fåtall av dem var besatt i dag, men det var en del folk på vandring her oppe i det fine været.
Se på bildetPå denne flotte vårdagen blomstret både bekkeblom og løvetann langs Dælibekken. Hestehoven var også til stede, både i full blomst og avblomstret.
Se på bildetFor noen år siden var det servering ved KIF-hytta på Kolsås, men Røde Kors, som eide den, ga den til Bærum kommune. En viktig grunn til det, var at hytta trengte en god del vedlikehold. Noen turfolk var bortom hytta i det flotte været den siste dagen i påsken, men de fleste turgjengerne i området strenet opp til toppen av Søndre Kolsås. Men hva skjer med hytta fremover?
Se på bildetSelv om preppingen er slutt for i år, er det fortsatt mulig å gå på ski i deler av lysløypeanlegget i Eineåsen, med start fra Gullhaug. I dag skinte hestehoven om kapp med solen.
Se på bildetRingmoen skole ble nedlagt i 2009, og benyttes nå til andre formål.
Se på bildetDette bildet er tatt i nordenden av Ringmoen-løypene (løype 1683 og løype 1684), rett vest for Gamle Ringmoen skole. Skiføret er virkelig på hell her, og i denne svingen var det mer is enn snø.
Se på bildetHer, snaut 200 meter vest for Gamle Ringmoen skole, deler løype 1684 (Ringmoen rundløype) spor med lysløypa (løype 1683). Det er fortsatt litt snø i denne delen av traseen, men egentlig bare nok for entusiastene.
Se på bildetPå bildet ser vi Busterud gård, med jorder som snart har fullført hamskiftet fra vinter til vår. Til høyre for gården, litt inn i bildet, går det skiløype om vinteren. Den heter "Ringmoen rundløype", og ble sist preppet av Ådal IL 5. februar i år.
Se på bildetVed løypestart på Møltemyra stadion i Hallingby er det ikke mange snøflekker igjen.
Se på bildetRundløypa på Hallingby stadion har gjort sitt for sesongen. Nå er det andre aktiviteter som overtar.
Se på bildetSkjærtorsdag var det ikke lett å gå på ski i løypene på Hallingby. Her ser vi siste rest av løype 1680 (Lysløypa Hallingby skole) og løype 1681 (Grønvoll rundløype), som har felles spor ut fra stadion. Siste preparering denne sesongen var 4. mars.
Se på bildetDet var langt unna noen skipåske ved Grønvoll skjærtorsdag. Jordene var helt bare. Til høyre ser vi litt av Søndre Grønvoll gård. Bakenfor den prepper Ådal IL en rundløype på 14 kilometer når det er nok snø. Sist det skjedde, var 4. mars i år.
Se på bildetPalmesøndag 2022 var solrik i Vestmarka. Snøforholdene er ikke de aller beste denne påsken, men er man ikke for kresen, går det fint an å få seg en vårtur på ski fra for eksempel Vestmarksetra. Bildet er tatt mellom Franskleiv og Furuholmen.
Se på bildetKjentmannsposten "OL-skogen" ligger like ved Furuholmen, og er av det enklere slaget å lete opp. Trærne her ble plantet av skolebarn til minne om OL på Lillehammer i 1994. Det blir sikkert fint å sette seg ned litt her når snøen forsvinner. (Postkoden er fjernet fra skiltet ved retusjering.)
Se på bildetDet går fortsatt an å få seg en tur fra Vestmarksetra i tidligere preparerte løyper, men vær da forberedt på å måtte ta av deg skiene her og der. Der solen ikke har kommet så godt til, er det imidlertid sammenhengende skiføre, slik som her mellom Furuholmen og Semsmåsan.
Se på bildetKunstsnøen har gjort at Bærum kommune har kunnet preppe med stor maskin i lysløypeanlegget på Vestmarksetra. Det er ikke satt klassiske spor nå, men veldig fint å skøyte. Fotografen hadde traseen for seg selv ved lunsjtider palmelørdag.
Se på bildetOgså i dag var det fine forhold på skogsbilveien mellom Skoglund og nordenden av Svartvann. Bildet er tatt vest for Gotland.
Se på bildetOgså i dag var det nypreparert fra Skoglund, både til Burås og til Svartvann. Bildet er tatt 630 meter sør for Skoglund.
Se på bildetApril er her, og det er snøfritt i lavlandet. I Vestmarka er det imidlertid fortsatt skimuligheter. I dag var det preparert fra Skoglund til Burås og Svartvann, men også på steder som ikke har hatt besøk av preppemaskinen på en stund, kan en prøve skiene. Det gjelder spesielt på skogsbilveier som ligger på skyggesiden. I dag ble gikk turen fra Skoglund til Mikkelsbonn, og derfra til Svartvann. Videre opp til Langåsen og Grønland. Et lite dryss av nysnø gjorde at det var greit å styre skøyteskiene. Fra Grønland ble det en tur nedover Grønlandsveien (bildet) til Stovivollen, derfra opp igjen til Langåsen og ned til løypekrysset sørøst for Svartvann. Det ble også en avstikker til Risfjellet. Stort sett bra forhold hele veien, selv om det var litt isete noen steder. Tilbake opp langs nordenden av Svartvann var det også bra, bortsett fra et stykke på drøyt hundre meter der skiene måtte av. Drømmeforhold opp til Burås og ned til Skoglund igjen. Prøv gjerne denne turen på 21 kilometer! God tur!
Se på bildetBærum kommune preparerte i dag deler av skianlegget i Eineåsen. Litt skarpt føre, men helt fint for en liten skitur.
Se på bildetStatens vegvesen bygger ny E16, og fundamentene for Skoglund bru er ferdigstøpt. Fra dette anleggsområdet er det imidlertid gode skimuligheter, og det er ikke for ingen ting at preppemaskinen til Bærum kommune står sentralt plassert i dette bildet!
Se på bildetÅsmund Aslaksen hadde fått med seg at Bærum kommune hadde kjørt preppemaskinen fra Skoglund i dag, og fikk tilbakelagt tre mil i løypene mellom Burås og Svartvann. Han er snart oppe i 150 mil denne sesongen.
Se på bildetOmrådet mellom Skoglund og Svartvann er et av de mest snøsikre områdene i Vestmarka. Som regel er det skisesong frem til begynnelsen av mai. I år blir den nok kortere, men i dag var det i alle fall nok snø og nykjørte løyper opp til Burås og mot Svartvann.
Se på bildetEtter en periode med høye dagtemperaturer har de første vårblomstene dukket opp i lavlandet. Hestehoven kom først. Bildet er tatt på Ramstadstranda, der Ryggebekken renner ut i Nitelva.
Se på bildetNitelva er fortsatt dekket av is der solen ikke har kommet godt til, men det tar nok ikke lang tid før isflakene har smeltet. Om litt vil også vegetasjonen endre farge fra gråbrun til grønn. Bildet er tatt ved Ramstadstranda, på kommunegrensen mellom Nittedal og Lillestrøm.
Se på bildetDet er drøye bakker opp fra Djupdalen til Høymyr, og på tungt vårføre var det nok godt å kunne komme seg opp den siste kneika.
Se på bildetMed åtte varmegrader i skyggen var det mange som avstod fra skitur i dag. De få som kom seg ut, kunne imidlertid benytte nykjørte løyper noen steder, som her i Djupdalen.
Se på bildetDælivann er fremdeles islagt, men bekken er åpen. I området rundt vannet er det stort sett bart, og blåveisen ved Fleskum gård er i gang med blomstringen. I noen av skyggepartiene ligger imidlertid både sne og is.
Se på bildetI dag var det nypreparert på Djupdalsveien, og forholdene var bra!
Se på bildetOgså i dag strålte solen over Krokskogen, som her ved Myrseter. Det var stille ved denne DNT-hytta i ettermiddag.
Se på bildetMann og hund holdt god fart mellom Myrseter og Tverrelva. Løypene holdt bra her, men enda bedre var det i Helårsløypa mellom Tverrelva og By. Der var det nypreparert, og spesielt skøytetraseen holdt topp standard.
Se på bildetPå en fantastisk dag i Marka hadde Øyvind Skaug og Marie Skoie tatt seg opp til utsiktstårnet på Oppkuven.
Se på bildetI dag ble det en tur opp på Oppkuven. Her er det Såttjernet (667 moh.) som skal passeres.
Se på bildetScooterløypa mellom Langtjerna og Vakersetra er en virkelig godbit. Bildet er tatt ved Vesle Langtjern, med solen midt imot.
Se på bildet50 bilder vist.