I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Til høyre kommer du til parkeringa på Herøya, rett frem til Vollgata. Åkeren står grønn og fin.
Se på bildetLitt artig da vi gikk her i vinter, åpent/for tynn is. Så vi måtte på land. Gikk ned en bratt skråning ned på stranda, men hadde vært mye raskere å gå veien de få meterne til odden på bildet. Kjekt å vite til neste sesong.
Se på bildetGrunnlaget for reservatet er alle fuglene. Hvileplass for trekkfugl. Og det kan stemme, for de bare stod der.
Se på bildetDette treet er verdenskjent i bygda for de som bruker bygdeskiløypene. Meget karakteristisk furu med tett krone. Bildet er tatt på nordkanten av søndre Loreåsen, 140 moh. Gullerudmarka i bakgrunnen.
Se på bildetNærmest ser vi gården Hårum, det gule feltet er gården Bjørke, som driver med mais. Vi skimter Nordfjorden og Holleia i bakgrunnen. Bildet er tatt 147 moh., mens Steinssletta ligger på ca. 70 moh.
Se på bildetDette er overgangen inn til stien på runden langs toppen og ned mot Loretangen. Steinsfjorden i bakgrunnen.
Se på bildetLitt artig og uvant vinkel. Bildet er tatt fra veien/stien opp til toppen på søndre Loråsen. Til venstre Maurøya, og den lille midt i er Tjuvholmen. Til høyre har vi Småøyene, men det er så lite vann at disse nesten er bare ei øy nå. I bakre rekke fra venstre: Ulvøya, Svinøya, Tvehjulingen og Amundøya.
Se på bildetGrønt og fint, bildet er tatt fra veien/stien opp til toppen på søndre Loråsen.
Se på bildetStår på land, har søndre Loreåsen rett bak meg. Utrolig lite vann. Brygga ligger på bunnen, og det går ikke å komme ut med motorbåt. Her hadde det vært flott med ei kabelferge.
Se på bildetDet var mange svaner i Steinsfjorden i dag. Her er to av dem.
Se på bildetNoen få dager før 17. mai vaier det norske flagget på Sundvollen, samtidig som de japanske kirsebærtrærne blomstrer.
Se på bildetHer er krysset opp Nordkleiva. Anbefaler å gå opp Nordkleiva også. Da kan du følge Dronningveien og få med deg hele rekka Kronprisens utsikt, Dronningens utsikt og Kongens utsikt. Deretter kan du gå Krokkleiva ned igjen. Da har du en flott rundtur.
Se på bildetI bunnen av Krokkleiva er det satt opp nytt skilt, med veldig eksakt avstandsangivelse. Men bakken er seig, så om det står et nøyaktig tall, føles den lenger. Legg merke til at det er stolpejakt opp kleiva og inn til Sørsetra denne sesongen. Flott gratis tiltak.
Se på bildetDronningveien er vel det perfekte stedet å øve på rulleski. Du får mange høydemeter, lite trafikk på kvelden og flott utsikt på toppen. Noen går Krokkleiva ned, mens andre kjører ned igjen! Eller slik som i dag, blir hentet på toppen.
Se på bildetDen ser nesten ut til å ha vært renset, ikke noe bøss eller lignende der, nesten litt kunstig. Men lite vann og langt ut for å bade. 19 grader i lufta.
Se på bildetDet er vår, og går du motsatt vei, havner du på ei ganske stor, steinete strand. Du skimter gården Nordre Gomnes gjennom buskene.
Se på bildetVi ser faktisk Ask, Røsholmstranda, og skimter Heradsbygda i bakgrunnen. Mulig å gå på stranda helt fra Onsakervika nå, pga. lite vann
Se på bildetForklaringen ser du her: Denne støpte brygga på Nordre Gomnes veier nok noen tonn, men isen løsner selv store objekter.
Se på bildetFestene til badebrygga ligger på bunn, og venter på vann.
Se på bildetBildet er tatt med 3x zoom fra land, og viser at det er lite vann i Tyrifjorden. Sandbanken er fra øya som ikke har noe navn, men ofte omtales som tangen ved Onsakervika.
Se på bildetDa er arbeidet i gang med å lage tunnelen fra Holsfjorden til Oslo for å gi hovedstaden vannforsyning. Men det spørs om det kommer noe vann, for hullet (ved Vefsrud i Lier) er altfor høyt opp! Tyrifjorden har sjeldent lav vannstand også. Men de ansvarlige har vel en plan.
Se på bildetLite vann i fjorden, og utsikt til E16-anlegget og vanntunnelen til Oslos nye vannforsyning.
Se på bildetLiten rasteplass med 2-3 enmannskrakker. Storetjern er drikkevannskilde, så camping er ikke tillatt. Trolig fisk her, for det går mange små stier ned til tjernet. Menjeg så ingen tegn til fisk i dag. Klart, flott vann.
Se på bildetBildet er tatt rett etter Tajegata nordvest for industrifeltet. Flott å sykle her også.
Se på bildetDet er 2,6 kilometer i luftlinje til kafébygget. Litt seigt å gå på dette underlaget, men lærerikt. Vi går her på skøyter på ganske tynn is, så det er avgjørende å vite hvordan bunnforholda er. Tyrifjorden har sjeldent lav vannstand nå, så en må gjøre det beste ut av det.
Se på bildetTyrifjorden har sjeldent lav vannstand nå, og mye spennende dukker opp. Du kan gå langs bredden på Storelva langt opp, ifølge noen jeg traff. Det blir nok neste tur, om vannet fortsatt er lavt.
Se på bildetTror skiltet betyr maks 5 knop, og i og med at jeg går på beina, er jeg vel bra innafor. Tyrifjorden har sjeldent lav vannstand, og det er litt sprøtt å se, som å være i en ørken.
Se på bildetJeg er omtrent hundre meter fra spissen på Averøya, lengst ute. Tyrifjorden har sjeldent lav vannstand nå, og det gir mulighet til nye turer, om ikke annet.
Se på bildetYtterst her er det nesten 500 meter med strand nå. Helt uvirkelig.
Se på bildetJeg står på Røsholmstranda og ser mot Kalsrudtangen. Langgrunt til vanlig, en ørken nå.
Se på bildetDenne bekken renner ned ved Nordkleiva og havner i Kleivbekken. Men normalt ville denne hatt mye vann nå, men det er sjeldent tørt i terrenget.
Se på bildetVi skimter Retthelltjern, som er åpent. Våren er på full fart.
Se på bildetLiten og kald huggorm, 8 grader i lufta, så den ville sole seg. Freste ikke da jeg nærmet meg. Sjeldent å se en huggorm så svart i fargen.
Se på bildetHåper ikke noen fyrer bål nå, for det er ekstremt tørt her. Tørrere enn på sommeren, og mye tørt gress.
Se på bildetDisse merkene er for Bedriftidrettens ti på topp, som skal ha denne som mål. Mange har nok gått rett forbi uten å vite om den.
Se på bildetMulighet for et forfriskende bad, men isen lå ganske tykk forrige helg.
Se på bildetDet går en fin trasé fra Retthellaveien til toppunktet på Dronningveien, ca. 500 meter før Kleivstua.
Se på bildetGamle furuer, men usedvanlig stor krone. Verdt et besøk. Mange tror nok dette er galgefurua, men den ligger ca. 130 meter nordøst i luftlinje fra denne furua.
Se på bildetHer er det benker og mulighet til å få sjeldent flott utsikt over Ringerike. Vi er bare 187 moh., men utsikten er helt utrolig.
Se på bildetDet er utbygging i Krakstadmarka, og de har tatt seg tid til å lage bålplass, benker og kubbestol. Tanbergmoen i bakgrunnen.
Se på bildetMye hugst har gitt mer utsikt og mange nye stier med opphugget kvist.
Se på bildetHøgskolen i Buskerud slo seg for noen år siden sammen med sine søsterskoler i Telemark og Vestfold, og heter i dag Universitetet i Sørøst-Norge. Ved campus Ringerike (bildet) ved Hønefoss er nå det lagt flis på turstiene inn i Krakstadmarka og opp til Tandberglia.
Se på bildetVi er på tur i Krakstadmarka. Vi ser baksida av Dalsbråthen.
Se på bildetHer hadde nok selv «Milslukeren» gitt opp, men dette er nok siste snøen i hønefossområdet, vil jeg tro. Vi er ved pumpehuset merket Dalsbråthen, selv om vi er i Krakstadmarka.
Se på bildetVi går en sti langs elvebredden på Krakstadmarka-sida. Greit å vite om disse grunnene før packraften tas i bruk.
Se på bildetVi går en knøttliten sti på østsida, nesten et dyretråkk. Lite vann i elva.
Se på bildetHer er en del raviner, heldigvis en planke å trå på, men tørt nå. Merket viser at det er en 10 på topp-tur.
Se på bildet50 bilder vist.