I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Oldtidsveien over Grønliåsen kan følges som en blåmerket sti mellom Fløysbonn i Oppegård og Hauketo (i Oslo). Her ser vi en av gravrøysene langs den gamle rideveien, like nord for "Branntårnet".
Se på bildetHelt snøfritt i Grønliåsen - og uvanlig mye folk ute langs Oldtidsveien, både terrengsyklister og småspeidere fra Oppegård. Ingen sure miner ved sesongåpning for terrengsyklistene. Og få som klager, for syklistene er meget hensynsfulle.
Se på bildetDet er flere gravrøyser langs Oldtidsveien over Grønliåsen. Her er én av dem. Veien, som heller bør kalles sti, er blåmerket. Blankskurt fjell stikker opp mange steder.
Se på bildetLangs Oldtidsveien over Grønliåsen ligger det flere gravrøyser fra jernalderen.
Se på bildetGrønliåsen er blitt et populært sted for terrengsyklister - året rundt. Denne januarkvelden lyste det virkelig opp i skogen med fire muntre karer i skumringen. På is- og holkeføre langs Oldtidsveien var syklistene faktisk godt skodd - med piggdekk.
Se på bildetSkiforeningens seniorgruppe var 13. mai på tur i Sørmarka. Her ser vi noen av deltagerne under en kort rast ved Kongebordet ved Ødegården hvor historielaget har satt opp oppslag om stedet.
Se på bildetJan-Erik Skogmo på sin en-hjuling langs Oldtidsveien. Ellers treffer man mange på to hjul her i Grønliåsen.
Se på bildetFra Oldtidsveien over Grønliåsen åpner det seg noen steder gløtt mot fjorden, byen, Nesodden og fjerne åser. Her ser vi også litt av Holmlia. Oldtidsveien benyttes mest av folk til fots - vinteren gjennom.
Se på bildetFordelen med Grønliåsen er at man gå Oldtidsveien til fots - her sett mot sør, mens det er skiføre i lysløypa litt lenger nord.
Se på bildetHer ved Prinsdal gikk Oldtidsveien, som fortsatte sørover i Grønliåsen og gikk videre forbi Fløysbonn. Flere steder er det satt opp tavler og skilt langs veien.
Se på bildetEn av landets best bevarte oldtidsveier gikk gjennom Oppegård. Veien gikk fra Christiania, over Grønliåsen til Fløysbonn, og videre sørover. For folk i området ved Fløysbonn er dette en populær turvei. Fra skiltet på bildet og til veien kommer ut av skogen nord for Fløysbonn, er det vel 600 meter.
Se på bildetDette er Oldtidsveien og det fine hvilestedet ved Kongebordet (til venstre).
Se på bildetDenne fine informasjonstavla har Oppegård historielag satt opp ved Kongebordet, like ved Oldtidsveien i Oppegård. Her er det mye interessant informasjon samlet. Illustrasjonene øverst viser en kontrollør i arbeid. De skulle se til at veien hadde en bredde på fem meter, slik at to ryttere kunne møtes.
Se på bildetDette er Kongebordet - trolig en bauta som har falt om. Kongebordet ligger like ved Oldtidsveien i Oppegård. Sagn knytter både kong Sverre (1100-tallet) og andre konger til Kongebordet.
Se på bildetHer ved Oldtidsveien er det fint å slå seg ned og ta en rast når man er på tur i området nord for Fløysbonn. Til høyre i bildet ser vi Kongebordet, som bl.a. knyttes til kong Sverre.
Se på bildet15 bilder vist.