I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Kanskje 25 meter nedenfor demingen på bilde nr. 32428 stikker toppen på en kum med kumlokk opp. Den ligger i den opparbeidede veien fra bebyggelsen, og steinrøyser langs den tyder på at her er det gravet dypt. Dette, og retningen på vei/grøft antyder drikkevannsledning med manøvreringsventil i kummen, og vanninntak nær bunnen av demningen.
Se på bildetBuvassbekken fra Buvann tar til seg sidebekker og skifter etter hvert navn til Vesleelva. Da har den vokst seg så stor at det var grunn til å demme den opp, først med en tørrmurt gråsteindemning, som senere ble reparert med betongdemning. Den hadde reguleringsluke, men ingen synlig tappeluke. Volumet av dammen var så lite at det her var tale om en fangdam. Bilde nr. 32429 gir sannsynligvis svaret på hva som var hensikten med den.
Se på bildetEtter om lag 600 meter i V-dal, se bilde nr. 17298, flater dalsiden ut, men bekken renner fortsatt i foss i en kløft. Uten kjent målestokk er det vanskelig å bedømme høydeforskjeller fra bilder, men her er det om lag åtte meter stup ned til bekken.
Se på bildetEtter fløyta, se bilde nr. 17297, går det bratt nedover, til dels med stup på vestsiden (østsiden av Bukollen). Her er det flere fint oppbygde tømmerveier som denne, som følger østsiden av bekken nedover. Litt ovenfor der dette bildet ble tatt, er det et veidele, hvor en vei fortsetter mot sydøst og er rødmerket. Det må ha vært en forholdsvis frisk utforkjøring. Vi har ikke funnet spor av skiløype her på våre skikart tilbake til 1972. På eldre nordmarkskart er dette utenfor kartet.
Se på bildetFra demningen syd i Vrangen renner vannet først ned i Buvann, og deretter videre mot syd til Myra, før den munner ut i Hakadalselva. De første om lag 800 meter etter Buvann er ganske flate og karakteristisk for områder som vanligvis kalles fløyta. Det går en heller fuktig sti/traktorvei på vestsiden av dette området.
Se på bildetFlotte forhold for både firbeinte og tobeinte i trekkhundløypene på Romeriksåsene i dag. Her ved Buvann like under Rundkollen.
Se på bildet6 bilder vist.