I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Sol og tåke over toppen av Slengfehøgda i Lillomarka. Ingen spor å se av kjentmannsposten fra 1990, men nå kan stedet krysses av i heftet.
Se på bildetRekognoseringen i tåkehavet før morgendagens turbusstur for seniorer på stier og veier i området syd for Lilloseter førte oss forbi ruinene etter plassen Slengfu. Skiltet forteller det meste av interesse. Ifølge Kjentmannshåndboken 1990-92 skal "Slengfe" skrive seg fra hadelandske skogsarbeidere, som når de kjørte tømmer på dårlig føre sa: "No sleng og feng det over myrane." Slengfu skal derimot ha med det norrønske ordet «fuð» = rumpe, ende, rauv å gjøre, dvs. «slengerumpe». Litt rart at to «slengnavn» geografisk sett så nær hverandre skal ha så forskjellig opphav/betydning. På Krokskogen nordvest for Rognlia er det et lite vann som heter Hengefuputten (på Markabasens kart omdøpt til Hengsveputt), og fu i betydningen rumpe er fortsatt i bruk lokalt syd i Norge.
Se på bildetSlengfehøgda (415 moh.) ligger nord for Revlikollen. Skogen her er såkalt bevaringsskog, og er det største sammenhengende området med gammelskog i Oslo kommunes skoger i Lillomarka. Ikke lett tilgjengelig med dype skar og bratte stup.
Se på bildetStien nord på Slengfehøgda er ikke som andre stier: ikke blåmerket, men med "elemenenter" (trebroer) over de tydeligste kløftene. Dette går til og med gruppen ØX en høy gang. Et hett tema i terrengsyklistkretser, siden elementene er satt opp uten tillatelse og er påtalt.
Se på bildetToppen av Slengfehøgda er trigpunkt og var kjentmannspost nr. 32 i den første «moderne» kjentmannshåndboken (1990-92). Også her hadde Dagmar tatt for seg av skogen.
Se på bildet5 bilder vist.