I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Ved Frønsvollen var det mye aktivitet ved bikubene, og vi så også (for vår del) årets første tårnseilere. Også folk fra Naturvernforbundet kom for å jobbe litt denne lørdagen.
Se på bildetMed verdens eldste skihytte rett bak fotografen og det utrangerte Tryvannstårnet i det fjerne, er det mange typer historie å se en pinseaftens formiddag.
Se på bildetBakken opp til Frønsvollen er bratt, og skogen langs veien tett, men så snart man kommer til gjerdet, åpnes landskapet.
Se på bildetSnøen ligger ennå dyp på Frønsvollen. Det var tungt, men en fin opplevelse å brøyte egne spor over vollen og fram til Frønsvollsmyrene i dag.
Se på bildetVakkert kveldslys over Frønsvollen lørdag. To syklister på jakt etter turorienteringsposter slår av en prat med dugnadsgjengen som spiser middag på låven.
Se på bildetFrønsvollen (470 moh.) er en tidligere seter, som i dag drives av Naturvernforbundet. Den opprinnelige setervollen er ryddet og gjerdet inn og har de siste somrene vært brukt til beite for kyr, noe som bevarer det fine kulturlandskapet.
Se på bildetFrønsvollen ligger høyt (470 moh.) og fritt med vid utsikt mot Tryvannsåsen i vest og mot Oslo-gryta i sør. I dag lå tåken over åser og utsikt, men et plutselig gløtt av sol ga seteren et eventyraktig preg. Frønsvollen eies i dag av Oslo kommune, og består av våningshus og låve med stall. Til venstre på bildet ser vi Christiania Skiklubs hytte, som ligger på det samme tunet.
Se på bildetPå Frønsvollsmyrene var det i dag skilt og fakler som lokket og viste vei til Frønsvollen. Her er vanligvis stengt om vinteren, men i anledning Markadagen i dag var det åpent med fyr i peisen og ventende vafler. Frønsvollen er ikke et serveringssted egentlig, men Naturvernforbundet driver stedet, og her er alltid koselig å sette seg ned med matpakka. I dag unntaksvis også vinterstid. Fra stedet der bildet er tatt, helt syd på Frønsvollsmyrene i løypa mellom Skjennungen og Heggehullet, går det en koselig, umerket skiløype de siste 300 metrene til Frønsvollen. Så nå er det ingen grunn til ikke å legge turen oppom her også vinterstid!
Se på bildetRevebjeller er en sjelden plante på Østlandet. Den er giftig. Dette eksemplaret fant vi i bedet på Frønsvollen, den blir ofte brukt som hageplante på Østlandet.
Se på bildetFrønsvollen som leies ut til Norges Naturvernforbund er en perle av et sted og er satt i stand.
Se på bildetDet er nesten sommerlig så høyt som Frønsvollen i dag. Lauvet spretter raskt ut, og både rogn og bjørk er grønne. Pinseliljene blomstrer på vollen, og det er sommervarmt.
Se på bildetDet er nesten sommerlig så høyt som Frønsvollen i dag og lauvet spretter raskt ut og både rogn og bjørk er grønne. Påskeliljene blomstrer på vollen og det er sommervarmt.
Se på bildetDette skiltet finner du på veggen til verdens eldste skihytte på Frønsvollen i Nordmarka syd.
Se på bildetFrønsvollen er av de eldste skihyttene i Marka, og tilhører Christiania Skiklub. Mange av "gamlekara" holder fortsatt hus her under Kollens 50 km.
Se på bildetFrønsvollen ligger høyt og fritt på toppen av åsryggen med samme navn, og har i mer enn 100 år vært tilholdsstedet til ærverdige Christiania Skiklubb. Stedet var opprinnelig seter under gården Frøen (1629), og tufter etter seterhusene ser man tydelig nede på plassen på sørsiden av skihytta.
Se på bildet17 bilder vist.