I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Skiforeningens løypebas i Vestmarka, Simon Johansson, anbefalte løypene i Askers lavland i dag. Fotografen fulgte rådet, og la en del av dagens tur innom dette løypenettet, der det var flotte, nykjørte spor og godt klisterføre.
Se på bildetI går ble skiløypene sør for Semsvannet preparert av Skiforeningen, og løypene var meget bra også i dag. Her går sporene forbi Sem grendehus.
Se på bildetUtfartsparkeringen ved Sagfossen, som ligger ved Sem grendehus, er et fint utgangspunkt for skiturer i Vestmarka. Selv om det var grått og et par plussgrader i dag, var føret fint i Askers lavland.
Se på bildetFra brua over demningen er det god utsikt til trykkrøret til Semssaga og den mosegrodde vannrenna til vannhjulet til Bergssaga. Semssaga var i drift helt til 1973. Bergssaga ble lagt ned allerede i 1777, men ble bygget om til verksted på 1880-tallet. Vannkraften ble da brukt til å lage kjerrehjul, og senere også bl.a. ski. En flatrem henger fortsatt rundt remhjulet på endeveggen.
Se på bildetSagene ved Sagfossen er nå en del av Asker Museum. En møllestein er satt opp som piknikkbord. Rattet ved brua styrer innløpsventilen i trykkrøret til turbinen på Semssaga. Turbinen er fortsatt installert og funksjonell, og kan startes opp ved besøk av organiserte grupper.
Se på bildetSem bru på Semsveien krysser sydenden av Sagdammen. Demningen som lager dammen, ligger litt syd for brua. Her har det ligget sager i alle fall siden 1500-tallet, først oppgangssager. På østsiden lå Semssaga (høyre side av bildet) og på vestsiden Bergssaga. På bildet er det ennå synlige rester etter renna til vannhjulet på Bergssaga. På Semssaga er utløpskanalen fra turbinen synlig.
Se på bildet6 bilder vist.