I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
På dagens tur kom vi akkurat til Skriverberget da solen gikk ned. Fin himmel, men selve blikkfanget var nok istappen på bildet. Nesten som miniutgaven av Washingtonmonumentet sto den i snøen. Ganske høy, ingen spor etter hvordan den hadde kommet dit. Foran skogen på venstre side i bildet står værstasjonen, se også bilde nr. 28237.
Se på bildetSolen har gått ned, men fortsatt er det lys etter den på vesthimmelen i retning Lommedalen.
Se på bildetPå Skriverberget har folk risset inn sitt navn i flere hundre år. «HMS 1786» er visstnok den eldste.
Se på bildetDe eldste inskripsjonene på Skriverberget i Bærumsmarka er flere hundre år gamle. Personen med initialene LAH var her i år.
Se på bildetDa vi tok en runde i Bærumsmarka for å sjekke snøforholdene i dag, fikk vi øye på denne automatiske værstasjonen mellom skiløypa og blåstien ved Skriverberget. Omtrent samme oppsett som det vi kjenner fra Lappestein ved Rv7 vest for Haugastøl, men denne hadde solcellepanel og ganske stort batteri. Neppe en amatørværstasjon. Målere for vindstyrke, vindretning og nedbør er lette å kjenne igjen. Om dette er en standard målestasjon måles også temperatur, lufttrykk og luftfuktighet, muligens også snødybde. Den så ganske nyoppsatt ut, og fantes ikke på noen av listene over (offisielle) værstasjoner i Norge. Krydsbybakken på motsatt side av Lommedalen er synlig i bakgrunnen.
Se på bildetDagens rast tok vi på Skriverberget, hvor vi kunne lese signaturer etter mange reisende risset inn i steinen. Det var 28 deltagere med på lengste tur.
Se på bildetEtter at Dagmar hadde herjet, var Skriverberget fullstendig dekket av granbar. Dette har blitt ryddet vekk, og denne dagen fikk berget enda en ekstra dusj. Atie leter etter den eldste innskriften, men i regnvær er kontrastene små, og hun fant den ikke. I bakgrunnen anes bjørka til venstre på bilde nr. 22590.
Se på bildetDa Dagmar herjet i julen 2011, gikk det hardt ut over skogen rundt og vest for Skriverberget, se bilde nr. 22591. I tåka denne dagen var to av bjørkene som overlevde både Dagmar og opprydningen etterpå, ganske dekorative. Skriverberget er synlig rett ovenfor den nedre del av stammen på bjørka til venstre.
Se på bildetDa var den siste, lille bakken opp fra Burudvann forsert. Nå venter utforkjøringene til Nygård. Men først ble det en liten pause i ettermiddagssolen her på Skriverberget.
Se på bildetTidligere var det ganske tatt skog rundt løypen ved Skriverberget. I 2012 ble det hugget en del, og landskapet er blitt åpent og oversiktlig. Midt i bildet kan vi ane løypeskiltet som viser vei til Stein (til venstre) og Burudvann (til høyre).
Se på bildetSlik så det ut i skiløypa vest for Skriverberget etter at Dagmar hadde herjet i julen 2011. Da vi gikk her rett etter stormen, var skiløypa fullstendig blokkert av trær på tvers av den. På dette bildet har oppryddingen startet, og senere ble opprydding kombinert med hogst i kantsonene av områdene med vindfall.
Se på bildetEtter at det har blitt hugget en del langs løypen mellom Burudvann og Skriverberget er det nå blitt utsikt vestover mot Lommedalen. Bildet er tatt i en ettermiddagstime like ved Skriverberget, og vi ser at lysene er tent i Krydsbybakken.
Se på bildetSolnedgangen man kunne følge fra løypen rett nedenfor Skriverberget, gjorde om sneen til et gyllent teppe med myke konturer.
Se på bildetPå vei opp fra Nygård til løypen mellom Stein og Burud kommer man forbi Skriverberget. Dette stedet er nok mest interessant i sommersesongen for mange, for da ser man selve berget med alle inskripsjonene.
Se på bildetSom et nakent skjær over skogbunnen ligger Skriverberget, dette kulturminnet som folk har risset inskripsjoner i siden 1786. Den eldste er "HMS 1786". Hvis du kommer til det stedet der bildet er tatt, kan du lete til høyre på berget, like ved det blåmerkede treet, så finner du den nok!
Se på bildetSkriverberget i Bærumsmarka er et kulturminne som er interessant å besøke. Berget er lett å risse i, og det har folk gjort i over 200 år. Den eldste inskripsjonen er "HMS 1786" og er forsynt med mineraltegnet for jern på oversiden. Hvis du lager en signatur denne sommeren (2006), vil den i år 2226 være like gammel som den eldste inskripsjonen er nå
Se på bildet16 bilder vist.