I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Vibeke måtte ta noen flotte bilder. Artig konstruksjon, og det er høy vannføring i elva.
Se på bildetDet renner mye vann fra Pershusvann som må innom Finntjern, for å komme seg ned til Aklangen. Her har det blitt et stort os, og er et sted som er kjent for å ha svak is. Finnstad i bakgrunnen.
Se på bildetDet har vært mye fine skyer i denne perioden, makrellskyer er flott!
Se på bildetVar ikke mulig å krysse over til Finntjern, så det ble å gå langs bekken som er som ei lita elv nå. Skaren bar ikke, så å være elg er slitsomt. Ble heldigvis ikke for bløt, gamasjer hjelper mye her. Hjelmen måtte av, ble varm i toppen!
Se på bildetDet var ingen sure miner å se i Marka i dag. Disse to skiløperne så i høyeset grad ut til å nyte de flotte forholdene idet de tok seg over Finntjern i flotte spor.
Se på bildetVannveien mellom Tverrsjøen og Finnstad er en av indrefiletene i Nordmarka, og noe de fleste bør oppleve på ski i solskinn minst én gang i livet. I dag fikk Marius Hauglin gått denne ruta for første gang. Det har ikke blitt kjørt og staket løype over Skarvvann, Buvann, Pershusvann og Finntjern i år, men vi møtte flere som gikk denne løypa i dag. Råtten overvannsis langs land og åpent vann i elveinn- og utløp hører med på denne tiden av året, så man må ta nødvendige forhåndsregler og ha sikkerhetsutstyr tilgjengelig. Det ligger 10-15 cm vann under overvannsisen (som man til tider kan slå staven igjennom), før man treffer den virkelige issålen, som her ved Finnstad ble målt til 40 cm tykkelse. På Finnstad var det for øvrig folk i alle husene, og skikkelig påskestemning.
Se på bildetDet var flotte skiforhold til Finnstad i dag, og skiturer etter påske er noe av det beste! Dammen hadde fått nytt rekkverk siden vi var der sist.
Se på bildetPå padletur gjennom Marka velger en del å bære kanoen forbi Finntjernet. Strekningen er kort, men kronglete, så vi valgte å sjøsette farkostene og kunne dermed krysse av for nok et flott vann på turen sørover i pinsen.
Se på bildetIngen hjemme på Finnstad i dag, den bratte bakken ned mot vannet gir god fart. Det er ennå tidlig og tørrsnø i løypene.
Se på bildetDen blåmerkede stien mellom Finnstad og Holoaseter går over den gamle demningen helt øst i Finntjern. Grensen mellom Oppland (Lunner kommune) og Buskerud (Ringerike) går her.
Se på bildetHer fra dammen i Finntjern ved Finnstad. Dette er et idyllisk of flott parti hvis man ønsker å gå over vannene fra Katnosa til Tverrsjøen. Fine scooterpreparerte løyper, og man treffer blide og fornøyde skiløpere i løypa.
Se på bildetFlott vinterstemning, om enn noe vanskelig og tungt null-føre utenom løypene. Snøen kommer til å ligge til langt ut mai i de nordre deler av marka.
Se på bildetDrømmesøndag i Spålenområdet i løypa mellom Finnstad og Spålsbu. Det er ettermiddag og skogen lukker seg rundt oss og skiløperne er dratt hjem og det er bare oss igjen i Eventyrskogen denne fantastiske januarsøndagen.
Se på bildetBildet er fra ilandstigningen ved den myrete sørøstlige delen av Finntjern. Herfra er det en liten trille-etappe ned til Aklangen.
Se på bildetDager som denne er det flott å gå vannene sydover i Nordmarka, med solen i fjeset hele tiden. Her over Finntjern. Finnstad i bakgrunnen.
Se på bildetHer på den gamle dammen i enden av Finntjernet. Her ble vannet holdt igjen for å fylle opp elvestubben ned mot Aklangen når fløita gikk
Se på bildetTi minutter etter at dette bildet ble tatt satte uværet inn med regnskyll, lyn og torden, og vi to fiskere ble veldig våte selv mellom tettvokste graner langs Finntjerns bredder. Finnstad på andre siden av vannet.
Se på bildetHer er elvestubben mellom Finntjern og Aklangen, med umiskjennelige rester etter den gamle fløtingen som foregikk i Marka
Se på bildetFølger man hovedvannveien i Marka fra Ølja til Maridalsvannet, kommer man etter hvert til idylliske Finntjern umiddelbart etter Pershusvann. Dette markerer også starten på Løvenskiolds skoger i Nordmarka. Bildet er tatt like ved utoset mot Aklangen
Se på bildet22 bilder vist.