I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Her i Lushattvika ved Store Sandungen i Vestmarka er det utvilsomt høst som normalt. Det vi som medlemmer i Skiforeningen er spente på, er om vinteren også kommer som normalt. Det er i så fall gjerne flere uker før jul, selv om det muligens ikke er normalt lenger. Vinteren har de siste årene blitt en skjør og eksotisk årstid man må vente lenge på. Vi lever i håpet, og klager ikke på høsten.
Se på bildetPå 17. mai viste kulturlandskapet ved Semsvannet seg fra sin beste side, frodig og fint.
Se på bildetPerfekte forhold for turer til fots i Vestmarka nå. Myrer, gjørmehull og lignende er frosne og harde, og man går tørrskudd overalt. Her ankommer vi Gupu på en flott søndag.
Se på bildetOgså i dag, 1. pinsedag, var det sommervarme i Marka, og ved Semsvannet var vinteren for lengst glemt.
Se på bildetDe siste dagers varme har virkelig fått fart på grønnfargene ved Semsvannet. Her ser vi stien ned til Tangen, en husmannsplass på en odde i vannet. Nå er det barnehage her.
Se på bildetMed 26 grader i skyggen og selvsagt enda varmere i solen var det flere som oppsøkte Semsvannet for en dukkert i formiddag.
Se på bildetTil og med småjentene finner roen når de ser hester som beiter. Her fra jordene ved Tangen og Semsvannet.
Se på bildetFra parkeringsplassen nedenfor Solli gård er det bratte kneiker oppover mot gården. Men så er det både hvile, mat og drikke å få når man er oppe.
Se på bildetEtter en relativt kraftig oppstigning fra Semsvannet, kommer man ut av skogen og fram til idylliske Gupu. Her tar folk gjerne en rast selv om det er juli-stengt.
Se på bildetTidligere var det både åkerlapper og slåtteteiger på norsiden av Semsvannet. Her i Tømmervika var det seterdrift fram til 1937. Fremdeles er beitelandskapet ved Semsvannet flittig brukt av husdyr fra gårdene i "bygda" - men seterdrift er det heller smått med nå.
Se på bildetLushattdalen er tilbakelagt, og Vestmarkas største vann ligger foran. Herfra går det veier i flere retninger - bl.a. til venstre mot Semsvannet og til høyre mot Solli og Asdøltjern.
Se på bildet13 bilder vist.