I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Mange fant veien til Sandvikshytta i dag, mens våre landslagsløpere hentet nye gull i Falun.
Se på bildetFra Kalrasen går det løype vestover til Viggeren (dit skiløperen er på vei), østover til Belteren og nordover til Stormyra (til høyre på bildet).
Se på bildetDet blir tidlig mørkt mellom jul og nyttår, og her ved Elgstøa var det både kaldt og skumt ved 16.30 tiden. Det var utstrakt skogsdrift mellom Elgstøa og Fidlingen og skiløypa delvis ødelagt.
Se på bildetFra løypen mellom Trantjern og Vestenden har man god oversikt over Mylla fra vest på en så fin dag som det var i dag. Mange skiløpere benyttet seg av de kilometerlange sporene på vannet – helt fri for bakker!
Se på bildetI det Ballangrudsæterhøgda (679 m.o.h.) var passert åpnet landskapet seg, og to av Markas høyeste topper dukket opp. Helgehaugen (til venstre) og Lamannshaugen (midt i bildet) rager begge over 700 m.o.h. Til høyre i bildet (rett vest) ser vi Norefjell.
Se på bildetFra løypenettet nord for Mylla kan man flere steder skue utover Hadeland. Her er det Hvalebykampen som har blitt utsatt for fotografens telelinse.
Se på bildetVi er i løypa mellom Tverrsjøen og Katnosa en av de flottester traseene i Marka. Og passerer Holoa seter, en svær setervoll med flere bygninger. Det var flere gårder som setret her før i tiden.
Se på bildetEtter at solen fikk tak ble det den reneste påskestemningen her ved Sandvikshytta. Da måtte de fleste legge på mer feste.
Se på bildetI løpet av natten var det kommet et par centimeter nysne som hadde lagt seg i sporene i de høyeste deler av Marka. Det var tilfelle her like vest for Grønntjern, der løypen mellom Bislingen og Gjerdingen møter løypen mot Grønntjern og Svartbekktjern. I dette løypekrysset ble det under krigen (23/2-1945) gjort et slipp fra et britisk fly. Mottager var Milorg. Slipplassen hadde navnet "Jan". Vi ser minnesmerket (skiltet) som er satt opp i den anledning.
Se på bildetGjerdingen gård lå vakkert til i solskinnet i formiddag mens skiløperne staket ivrig i det noe isete sporet over vannet. I bakgrunnen ser vi Syljuseterkollen (ved Bislingen) som rager nesten 700 m.o.h.
Se på bildetPå Tverrsjøstallen var det mye folk, og alle satt ute i det fine været. To slitne karer spiste vafler og drakk vørterøl innendørs før vi fortsatt turen ned Sinnerdalen, Katnosa, Sandungen, Kikut, Ullevaalsæter og endte på Sognsvann efter nøyaktig 12 timers skitur.
Se på bildetHer er det ingen tegn til overvann, og skiene kommer ikke i kontakt med is. Etter at det har falt mer enn en halv meter snø siste uken, har Tverrsjøen fått et tykt og mykt teppe. Fine spor er kjørt opp over alt. I bakgrunnen ser vi Tverrsjøstallen.
Se på bildetDet strømmer på med folk fra alle kanter - Mylla, Bislingen, Spålen, Kikut - de samles her på Sandvikshytta for en rast og en matbit. Verten, Arne Krogsæter har nok til alle, selv om det går ekstra unna på solsøndager som dette. Det er blåst for snø i byen, men det virker som flere og flere nå oppdager at det virkelig ER fine forhold her nord i Marka.
Se på bildetTverrsjøen strekker seg øst-vest i det nordlige Nordmarka, et landskap hvor de fleste vannene ligger på "langs", dvs nord-sør. Her er det utfartsparkering, serveringsstedet Tverrsjøstallen og et viktig løypekryss. Turgåerne på bildet har valget mellom tre løyper sørover (mot Spålen, Katnosa og Gjerdingen), hovedløypa nordover til Mylla og ikke minst Ølja rundt.
Se på bildetSol, silkeføre og flotte løyper fra Katnosa til Tverrsjøen søndag 6. januar 2002. Ingen kan ha det bedre!
Se på bildet17 bilder vist.