I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
På en flott junidag var det supert å sykle i kulturlandskapet ved Sander gård (i bakgrunnen) ved Maridalsvannet. Fra samme kameraposisjon finner du både et vinterbilde (bilde nr. 30795) og et høstbilde (bilde nr. 24606) i Markadatabasen.
Se på bildetDe som i dag fikk seg en sykkeltur på østsiden av Maridalsvannet, kunne glede seg over både fint vær og god utsikt.
Se på bildetPå vei opp til Barlindåsen var det flott utsikt mot Maridalsvannet denne klare høstdagen i midten av oktober.
Se på bildetJevn "pinsetrafikk" ved Maridalsvannets utløp. Sykling rundt Maridalsvannet er svært populært.
Se på bildetDet ligger fremdeles is på Maridalsvannet, men ingen hadde våget seg utpå denne siste lørdagen i april. Her sees sporet fra fastlandet forbi Geitøya (i venstre bildekant). I bakgrunnen gårdene Sander (til høyre) og Nes. Skogbrannfeltet i Turtermarka er også godt synlig. Bak til høyre Øyungskollen og Raudløkk-/Mellomkollen.
Se på bildetBildet er tatt i nordenden av Maridalsvannet, like ved kirkeruinene. En vakker høstdag i dag!
Se på bildetPå vei inn i Maridalen sykler de fleste rett fram her i Brekkekrysset. Men nå er det kommet et alternativ for den som foretrekker grus og litt mer småkupert terreng. Den nye turveien til Låkeberget går inn i skogen til venstre, like ved gangfeltet.
Se på bildetDer nede ved gården ser vi turistbussen - men her i skogkanten er det helt bilfritt. Trekker man seg bort fra hovedveien ved Låkeberget, kan strekningen til Hammeren bli vel så fin - på grus.
Se på bildetVakkert plassert ved gården Kirkeby ved Maridalsvannet ligger det mest kjente kulturminnet i Maridalen. Det er restene av Margarethakirken, viet til den hellige Margareta av Antiokia. Kirken ble antagelig bygget rundt år 1250. Margeretha har ikke bare gitt navn til kirken, men også til Maridalen og Maridalsvannet. Etter reformasjonen i 1536 ble bruken av kirken begrenset til 3. juledag, påske og pinse. Siste gudstjeneste skal ha funnet sted 3. pinsedag 1643. I 1820 lå Margarethakirken i ruiner. Bøndene brukte da å brenne lys ved muren julekvelden, og var det sykdom på en gård ble det satt brennende lys i mursprekkene til jul og nyttår. I 1930 ble ruinen av kirken tatt i bruk til olsokgudstjeneste, 900 år etter Olav den helliges død. Siden har olsok i Maridalen vært en tradisjon, og i dag samles hundrevis av mennesker til folkedans, gudstjeneste og konsert i kirkeruinene. I 1993 ble tradisjonen med pinsegudstjeneste tatt opp igjen, 350 år etter siste gudstjeneste i kirken. (Kilde: Maridalensvenner.no)
Se på bildetMaridalsvannet ligger nederst i Maridalen, med store gårder helt ned mot vannet i nord og vest. På østsiden, der dette bildet er tatt fra, ligger Lillomarka - her går jernbanelinje og skogsbilvei nordover i lia ovenfor vannet. På hver sin side av åsen til venstre i bildet ligger Hammeren og Skar, to viktige innfallsporter til Nordmarka.
Se på bildetMaridalsvannet har en vannflate på 3,7 kvadratkilometer - og størstedelen av vannet kan vi se her fra demningen. Vannet ligger nederst i Maridalen og er drikkevannsforsyning for ca 80 prosent av innbyggerne i Oslo.
Se på bildetPå vei inn i Marka fra Kjelsås, passerer du et bolighus på venstre hånd og dette informasjonsskiltet fra Oslo kommune på høyre hånd. Like etter går du gjennom bommen, og turen kan starte for alvor. Om vinteren er det kjørt opp skiløype fra bommen. Fin inngang til Lillomarka og Maridalen.
Se på bildetSander gård ligger på nordøstsiden av Maridalsvannet. Denne oktoberdagen i 2004 var det fortsatt høstfarget løv på noen av trærne i dette bølgende kulturlandskapet.
Se på bildetPå en fin høstdag i 2004 var Maridalsalpene godt synlige sørfra, fra skogsbilveien på østsiden av Maridalsvannet. Vi har Maridalsvannet midt i bildet, og ser også Sander gård til høyre. Ser man riktig godt etter, kan litt av jernbanesporet (Gjøvikbanen) sees i høyre bildekant.
Se på bildetSyklistene er på riktig vei - litt til innover nå, så er asfalten tilbakelagt, og fin sykkelvei ligger klar langs østsiden av Maridalsvannet.
Se på bildet15 bilder vist.