I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Mange har tatt turen hit inn til Spikertjernhytta i dag. Noen nyter dagen i hytteveggen i det strålende været.
Se på bildetMange hadde tatt turen inn til Spikertjernhytta i dag. Disse er i gang med turen hjemover - i det reneste påskevær.
Se på bildetOgså i år ble Lygnaturen en suksess, og mer enn 260 påmeldte deltagere fikk en flott tur i Hadelandsåsene og Romeriksåsene. Noen gikk også videre gjennom Lillomarka eller Nordmarka. Vær og føre var noe skiftende underveis, men det var nok av gode opplevelser på turen. Her er en blid gjeng klar til å sette utfor bakkene mot Grua, rett etter at solskinnet hadde overtatt for snø- og sluddbygene. Fra venstre Arne Moland, Sigurd Germundson og Peter Molthe.
Se på bildetUt og inn av Lunnertunnelen kjører det biler - rett over tunnelen kjører skiløperne. Til venstre for veien ser vi utfartsparkeringen. Utenfor bildet, på høyre side, ligger bygningene på Brovoll.
Se på bildetRåsjøstua ligger strategisk plassert midtveis på Romeriksåsene, og her vanker det berømte elgpølser og "Markas beste vafler", som sammen med den hyggelige hyttestemningen gir turen på åsen en ekstra dimensjon.
Se på bildetDe er på vei hjemover fra Årstadvangen - og det er bare et lite stykke igjen til utfartsparkeringen på Kogstadvangen. Her ved Henivangen krysser de Hjallar bru ved utløpet av Buvannet, like ved den gamle Marka-plassen Henivangen.
Se på bildetLangt fra alle er på VM i Holmenkollen i dag - denne familien nyter dagen på ski i Romeriksåsene. Nå er de innom Årstadvangen, i likhet med svært mange andre denne søndagen. Fra venstre ser vi Ingvild Bru Rugstad, Torhild Bru og Lars Rugstad.
Se på bildetMellom Grøsåkervangen og Spikertjernhytta finner vi noen av de vakreste områdene i Romeriksåsene. Skiløypene går her over myrer og furumoer. Her er et parti nord for Buvannet, rett ved elven Gjermåa.
Se på bildetDagsturen i Romeriksåsene forløp stort sett uten at solen viste seg frem, men her ved Hakkimhøgda var det gløtt av blå himmel.
Se på bildetMange benyttet sjansen til å spise og hvile litt på Brovoll denne første lørdagen i mars. Stedet åpnet dørene for de mange som hadde tatt skibussen til Lygna for å gå sørover gjennom Hadelandsåsen og Romeriksåsen. Brovoll er tidligere sagbruk og senter for skogsdriften i området og eies av Lunner Almenning.
Se på bildetMed mye løssnø og stedvis mye overvann i snøen ble det en hard tur for snøscooteren over Langvatnet i dag. Løypene nord på Romeriksåsen er nå preparert og i bra stand for helgen!
Se på bildetDet er gode skiforhold i Romeriksåsene nå, og nær sagt hele løypenettet er preparert. På min ferd i dag passerte jeg Bekkestua, som riktignok var stengt. Men jeg forsøkte å ta et bilde fra samme posisjon som der bilde nr. 9343 ble tatt fra en sommerdag.
Se på bildetRomeriksåsene har mange vakre partier med flotte skiløyper. Her er vi oppe på en av åsene opp fra Østbydalen, noen hundre meter vest for Bekkestua.
Se på bildetEtter mye stigning fra Brovoll, flater det snart ut. Men først gjenstår siste kneik opp til Snellingen.
Se på bildetVarmegrader i byen og minus 7 ved Sjonken. Oslomarka byr på flotte skiforhold selv om det kan se håpløst ut hjemme.
Se på bildetRundløypa krysser her over en parkeringsplass (for de som ikke går på ski fra bygda eller hovedveien), og fortsetter der de to skiløperne går til venstre i bildet. Traseen til Gjerdrum krysser veien til høyre i bildet.
Se på bildetRomeriksåsene er full av koselige serveringsteder der det er åpent på lørdager og søndager i skisesongen. I dag rakk jeg innom Ringdalshytta, Busterudvangen, Spikertjernhytta og til slutt Årstadvangen. Da hadde jeg fått min dose med solbærtoddy og buljong.
Se på bildetEt mulig stoppested for Lygnaturen. Hvis man går Gjøvik (Lygnasæter)-Oslo er et mulig endepunkt Grua stasjon. Herfra kan også mange fine skiturer sydover starte. På ski er det 5,5 km til Svartbekken og 6,5 km til Mylla. Det går også løype fra Grua over Muttatjern og til Svea.
Se på bildet18 bilder vist.