I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Båter, brygger, serveringssteder - over alt var det folk som nøt den fine sommerdagen i Son. Pinsen ble flott i år.
Se på bildetDen gamle jernbanebrua i Hølen troner høyt over Såna (Hølenelva) og Store Strandgate. Brua ble bygget i 1879 og var i bruk fram til 1996, da ny bru, litt lenger nede i Hølendalen, ble tatt i bruk. Noen mener brua bør fjernes, mens andre mener den bør bevares, og brukes som sykkelvei.
Se på bildetSykkelen blir liten under de tre bruene som bærer motorvei og jernbanelinje (til venstre) i Hølendalen. Jernbanebrua ble tatt i bruk 1996 og motorveibruene to år senere. De er 416 meter lange. Grusveien i forgrunnen går langs elva Såna mellom Son og Hølen. Det er en idyllisk og fin strekning.
Se på bildetSåna renner stille og rolig nedover forbi Hølen, og avslutter sin ferd i Son. Det er fint å sykle langs denne elva. Bildet er tatt et stykke innover fra Son.
Se på bildetSommervarmen kom for fullt denne helgen, og pinseaften egnet seg best til ren avslapping. Brygga i Son var et godt alternativ.
Se på bildetSon gjestehavn er full av båter og mennesker i dag. Ikke så rart, siden sommerværet kom for fullt nå i pinsehelgen. Noen velger umotorisert framkomstmiddel.
Se på bildetPå strekningen mellom Sonsveien og Kjenn kan man sykle i gammel jernbanetrasé. Det er en jevn og fin vei å sykle på, men partiet mellom Hølen og Kjenn er litt mer "grovkornet" enn resten. Dette er like før veiens slutt ved Kjenn. Vi ser Kjennstjernet til venstre.
Se på bildetEn liten handlepause i Hølen. Disse tre syklistene kom fra Vestby, og skulle videre sørover. Butikken ligger i Røttergården fra ca. 1800. Her har det bl.a. vært poståpneri og telefonsentral. Det har også vært kolonialdrift her i mange år.
Se på bildetVestby kirke ligger fint til ved Kirkeveien, rett vest for E6 gjennom Vestby. Den første kirken i Vestby ble reist omkring år 1200. Den som står her nå, ble bygd i 1886. Kirken er tegnet av arkitektene H. Nissen og H. Munthe som langkirke i teglstein i nygotisk stil, med 450 sitteplasser. Til høyre ser vi Vestby prestegård. Stiftelsen Kultursenteret Vestby Prestegård har siden 1996 hatt ansvar for å ta vare på bygningene og legge til rette for ulike aktiviteter her.
Se på bildet9 bilder vist.