I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
På vei fra Lygna til Badstuvegen slipper man å sykle i våt løypetrase. Øståsen Skiløyper har bygget ca. 500 meter med "plankesti" i myrene - fordelt på fire strekninger.
Se på bildetØståsen Skiløyper har laget ny trasé for skiløype og sykkel på strekningen mellom Lygna og Badstuvegen. Her er det fint å sykle!
Se på bildetDette er et knutepunkt ved Badstuvegen både sommer og vinter. Veien rett fram går oppover dalen mot Svera og videre innover Øståsen. Bak oss går veien ut på gamle riksvei 4. Til venstre går turvei og skiløypetrasé opp mot Lygna, mens man vinterstid kan ta til høyre i retning Moen skole. Øståsen Skiløyper har satt opp skilt som viser vei både for syklende og skiløpere.
Se på bildetDen siste torsdagen i september ble fin værmessig her ved Hurdalssjøens nordvestre del, med fine høstfarger og en del sol.
Se på bildetSom syklist slipper man å ta fram mobilen og betale bompenger. Så nå er det bare å tråkke i vei - fra Rustad og oppover Jeppedalsvegen til Øyangen. Det blir en god del stigning.
Se på bildetBlå himmel, blikk stille vann og noen små rester av nattetåka i åsen i bakgrunnen – en vakker dag denne første lørdagen i november 2013. Bildet er tatt mellom Tangen og Svartungsvegskillet.
Se på bildetOmtrent fire kilometer fra Hurdal kirke, like før en når krysset der det er skiltet til Fjellsjøkampen, går vegen over Fjellsjøelva. Rett på nedsida av vegen danner elva en foss, etter sigende den høyeste i Akershus fylke. For å se fossen fra toppen, kan en gå ned der autovernet starter når en er på veg oppover. Hvis en vil til bunnen av fossen, er det best å gå rett ned fra andre enden av autovernet. Der skal en finne en gammel tømmerveg som en kan følge.
Se på bildetNår vi sykler langs riksveg 120 mellom Hurdal kirke og Rustad, kan vi omtrent midtveis, der Hurdalssjøen er på sitt smaleste, her og der skimte Skriverholmen. Holmen har navnet sitt fra 1600-tallet da finneinnvandrerne i Hurdal ble beordret hit for å bli registrert hos fogden eller «skriveren». Fogden torde ikke selv oppsøke finnene på bostedene deres langt til skogs.
Se på bildetLike inntil vegen, vel en kilometer sør for høyeste punkt på vegen fra Skrukkelia til Øyangen, ligger Handkleputten. Dette er ett av stedene her oppe på Lomtjennshøgda der Milorg mottok slipp under krigen.
Se på bildetEn snau kilometer sør for høyeste punkt på vegen fra Skrukkelia til Øyangen er en stein i vegkanten (østre side) brukt for å minnes at Milorg under krigen mottok slipp her på Lomtjennshøgda, både ved Handkleputten og på Sjuputtmyra.
Se på bildetHurdal kirke er utvidet og restaurert flere ganger. Den ligger i krysset mellom Vestsidevegen og Skrukkelivegen.
Se på bildetDet er nesten helt blikkstille på Skrukkelisjøen i kveld. Fint med en pause ved Tangen, vel en kilometer fra den sørøstlige enden av vannet.
Se på bildetBading, solig og fisking - og det bare noen meter fra fylkesveien langs Skrukkelisjøen. Her er det fint å ta seg en pause på en dag som dette.
Se på bildetEtter mange og etter hvert seige tråkk oppover fylkesvei 180, dukker dette store Hadeland-skiltet opp. Kommunegrensen Hurdal/Gran (og dermed også fylkesgrensen Akershus/Oppland) er nettopp passert, og det er 1,5 kilometer igjen til toppen. Rett der framme, i Plankesvingen, går det vei til høyre - ned i Helgedalen.
Se på bildetLygnasæter Hotell ligger fint til rett ved Lygnavatnet. På motsatt side av bygningene er det inngang til hotell, kafe, bensinstasjon og kiosk.
Se på bildetTåka har ligget tett i flere timer, men nå er den i ferd med å lette. Til venstre i bildet skinner sola allerede, mens det fortsatt henger igjen en del tåke litt lenger unna. En halvtimes tid etter at dette bildet var tatt, badet Malsjøen i strålende høstsol fra blå himmel.
Se på bildetPå østsiden av Øyangen, rett nord for bebyggelsen i Jeppedalen, ligger denne fine badeplassen. I dag var det - forståelig nok - ingen som lot seg friste.
Se på bildetDet er to fellessetre ved Tommelsjøen. Dette bildet er tatt ved den som ligger nord og vest for Tommelsjøen. Den heter Tommelsjøholen.
Se på bildetVi er i slutten av august her oppe ved Tommelsjøen i ca. 600 meters høyde over havet. Markblomstene har gjort sitt for i år, men enda er det fine dager med gode beiteforhold for dyrene. Bildet er tatt fra Tommelsjøen fellessæter, som ligger på sydøstsiden av vannet. På den andre siden ser vi over mot Tommelsjøholen.
Se på bildetEn mil syd for Einafjorden kunne teleobjektivet fange inn denne innsjøen på Hadeland.
Se på bildetSelv om granskogen er tett innpå, kom kveldssolen frem til denne nedlagte seteren som i dag brukes som hytte. Frodig er det her også på denne tiden av året. Markblomstene lyser opp i terrenget, og veksten så ut til å være god på den lille åkerlappen i tilknytning til eiendommen.
Se på bildet22 bilder vist.