I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Langt mot nord i Nes kommune ligger Djupdalen. Fra krysset på Djupdalsvangen er det mange turmuligheter. Steinsjøens venner, Fenstad skiklubb og Halmsås & omegn skilag samarbeider om løypekjøring, skilting og opparbeidelse av løypetraser som preppes med stormaskin her i området.
Se på bildetIhlangsvangen er et godt utgangspunkt for turer i skogsområdene helt nord i Nes kommune. Om vinteren kjøres det skiløyper på skogsbilveien fra parkeringsplassen her. Steinsjøens venner, Fenstad skiklubb og Halmsås & omegn skilag samarbeider om løypekjøring, skilting og opparbeidelse av løypetraser som preppes med stormaskin her i området.
Se på bildetHer ved Badstufløyta i Kampåa ender Kampåvegen. Vi ser den så vidt til venstre i bildet. Denne bålplassen er et utmerket sted å raste før turen går videre - enten på stien i retning Djupdalsvangen eller sørover mot Vika og Nes skianlegg.
Se på bildetMerrahølen er en populær badeplass i Kampåa - godt tilrettelagt med badebrygge, skjermet område for barna (litt til venstre for midten av bildet) og muligheter for grilling. Dette er også en fin fiskeplass. Den ligger bare noen titalls meter fra den store parkeringsplassen i Vika. Om vinteren går skiløypa forbi her.
Se på bildetVinterstid er Nes skianlegg et sted med stor aktivitet. Foruten det som foregår på selve anlegget, er dette et populært utgangspunkt for skiturer her i området. Kampåvegen går forbi her, og på denne tiden av året er den et godt valg om man vil sykle seg en tur innover langs Kampåa i stille og rolige omgivelser.
Se på bildetÅlandsvegen er lite trafikkert, og utmerket for sykling. Til venstre i bildet ser vi skiltet som viser vei innover mot Nes skianlegg (Kampåvegen).
Se på bildetKårstad er et fint utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Herfra går det blå-merkede stier i området Ellingsjøen og Langvassdalen, bl.a. med mulighet for en fin rundtur rundt Ellingsjøen. Skiløypa mot Ellingsjøen starter ved stolpene til høyre på bildet. Der er det også slått opp et turkart over utmarka i Fenstad.
Se på bildetDet er en strålende lørdag i Fenstad - og på den lite trafikkerte Ålandsvegen er det fint å sykle. Veien går gjennom kulturlandskapet øst for Kampåa, men skogen er ikke langt unna, som vi ser til venstre i bildet. Herfra og innover er det store skogsområder.
Se på bildetKampåa renner stille gjennom kulturlandskapet ved Ringsby. Det er fint å sykle på grusveien som følger elva her. Skurtreskeren er i full gang. Det er tid for innhøstning nå.
Se på bildetLitt gjengrodd, men en utmerket vei for sykling. Djupdalsvangen er et knutepunkt - med veier mot Ihlangsvangen, Vika og Nes skianlegg, og til begge ender av Utsjøen.
Se på bildetPå vei innover Migerdalen (fra Ihlangsvangen), forlater man skogsbilveien her, dersom man skal til Djupdalsvangen eller Utsjøen. Nå venter 400 meter i løypetraseen.
Se på bildetIhlangsvangen er et fint utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Vinterstid sørger Steinsjøens venner for oppkjørte løyper herfra. Nå er det sykkel som gjelder.
Se på bildetDet er rene skiltjungelen i krysset på Ihlangsvangen. Mange stier og veier snor seg innover i skogene her i grenseland mot Nord-Odal. Et av stedene som nevnes, Ursknappen (501 moh.), ligger akkurat på grensen, ca. 6 kilometer unna (i luftlinje).
Se på bildetEt blikk tilbake mot Fallet, før kulturlandskapet avløses av "de store skoger". Skogsbilveien går innover til Ihlangsvangen, og derfra kan man fortsette til Garsjøen - eller legge turen inn Migerdalen, med Steinsjøen eller Utsjøen som mål. Fra stedet der bildet er tatt (i Nes kommune, nord for Skogbygda), er det ca. 2,5 kilometer i luftlinje til Nord-Odal i Hedmark.
Se på bildetPå vei fra Ingeborgrud til Ihlangsvangen sykler man for det meste gjennom kulturlandskap - men hele tiden har man de store skogsområdene lenger framme i sikte. Her ved Sjøli ligger noen av de siste gårdene. Fallet er den aller siste før skogen tar helt over. (Det er normalt asfalt her, men grusvei akkurat nå pga. veiarbeid.)
Se på bildetSjølivegen går innover gjennom Skogbygda fra Ingeborgrud til Fallet. Det er et nydelig landskap å sykle i. (Det er normalt asfalt her, men grusvei akkurat nå pga. veiarbeid.)
Se på bildetDet er Skogbygda vi har framfor oss, og vi ser mot Vestgrenda. Bak trærne til høyre ligger Ingeborgrud. Og langt der framme ser vi inn mot "de store skoger".
Se på bildetRingsbyvegen er lett å sykle. Den svinger seg fram gjennom kulturlandskapet uten at syklistens muskulatur i særlig grad settes på prøve. Akkurat her - like ved krysset mellom Ringsbyvegen, Bygdevegen og Rønnålvegen, er det dog en liten utfordring.
Se på bildetDet går nedover til Ringsby, samme fra hvilken retning man kommer. - Og følgelig opp igjen på den andre siden. Men det er høyst overkommelige bakker. Det er Kampåa som renner under brua der nede (Ringsby bru), på sin vei fra Utsjøen til Uåa og Glomma.
Se på bildet20 bilder vist.