• darkblurbg
    Vårløsning ved Skottabekken

    Bildet er tatt langfredag der Skottabekken krysser Grenaderløypa. Brua ligger der nede et sted - under vann, og har nok behov for å heves, reetableres før neste sesong. Skotta er et lite vann rett nordøst for Skamræk. Skogsbilveien passerer like vest for vannet. I tidligere tider gikk det en kan...

    Krokskogen - Hole, 06.04.2007 13:00 - Gunnar Kaspersen

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 1 treff

#7025: Vårløsning ved Skottabekken

Bildet er tatt langfredag der Skottabekken krysser Grenaderløypa. Brua ligger der nede et sted - under vann, og har nok behov for å heves, reetableres før neste sesong. Skotta er et lite vann rett nordøst for Skamræk. Skogsbilveien passerer like vest for vannet. I tidligere tider gikk det en kanal for tømmerfløting her. Nordre Heggelivann ble hevet til samme nivå som Skamræk, og så ble tømmeret fløtet via Skotta og ned til Storflåtan, før det så gikk ned til Langlivannet og Sørkedalen. Denne forbindelsen ble brukt fra 1935 til 1950. Fløting fra Skotta mot Storflåtan kan virke underlig i dag – vannet fra Skotta renner jo i motsatt retning. Men kanalsystemet som ble bygd, gjorde dette altså mulig.

  • 06.04.2007 13:00 - av Gunnar Kaspersen,
  • 353 treff