Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Mellom Vesle Sandungen og Spålen går skiløypa over et av Markas vakreste høydedrag, med flere åpne myrpartier som gir en slags fjellfølelse. Rundt oss ligger Fagerliflaka, Rolighaugen, Sandbekkmana og Høgflaka. Bildet er tatt mot sørøst, mellom Rolighaugen og Sandbekkmana.
Bratt opp for Sandbekkvika i Vesle Sandungen ligger Sandbekkhytta, ved den koselige løypa som går nordvestover til Spålen. Fra hytta gjenstår en god stigning før man er oppe på de åpne, vakre høydedragene mellom Sandbekkmana og Rolighaugen. Rart å tenke på at vi så langt inne i Nordmarka fremdeles befinner oss i Oslo kommune; lengst nord riktignok, på grensen mot Ringerike.
Her bodde damvokteren med sin familie før i tiden, damvokterboligen eies av Oslo Kommune og brukes som firmahytte i dag. De siste som bodde her var Inga Larsbråten og familien hennes. Mannen var damvokter, de hadde tre barn, men mistet et som druknet her ved Gjerdingsdammen. Sønnen er Rune Larsbråten som nå er damvokter på Hakkloa.
Scooterløypa mellom Daltjuven og Stålmyra går over Daltjuvmana et fantastisk høydedrag mellom Daltjuven og Mantjern. Her oppe på Daltjuvens tak har vi flott utsyn nordover mot Branntjernhøgda, sørover mot Sandungen og østover mot Romeriksåsene. Turen over Daltjuvmana er en av de flotteste i Marka. Turrennet Vidarløpet gikk over her i sin tid fra Stryken til Sognsvann. Dette var i sin tid det største turrennet i verden og den gamle Vidarløptraseen var en av de flotteste turene gjennom Marka. Men i dag var det ikke mye som minnet om den gang tusenvis av skiløpere for over Daltjuvmana. Stille og rolig her oppe og altfor få går her i dag.
Ved myrene på Krokskogen er det krokete furuer og småbjerketrær som avløser granskogen. På Helvetsmyra mellom Tverrelva og Frøshaug er det et furutre som har dristet seg litt lengre ut enn de andre trærne. Legg forøvrig merke til et av furutrærne til høyre i bildet. Dette treet har fått litt medfart opp gjennom årene…
Gråberget er et aldri så lite landemerke her i området mellom Lauvliflaka, Atjern og Skamræk. Iflg Reidar Holtvedts "Historier fra Krokskogen" skjøt en ringeriking tre bjørner på samme åte her en gang på midten av 1800-tallet. Det er fortsatt vilt og uveisomt i området her, særlig nord og øst for Gråberget.
Stålmyrene ligger mellom Måsjøen og Stryken og området er typisk for Nordmarka øst med myrer og furumoer og ligner veldig på Krokskogen. Vi befinner oss i løypa mellom Stålmyrene og Mago, dette er en scooterløype som går fra Trehørningen til Stålmyra og den er svært sjarmerende.
Denne Milslukeren traff vi på Trehørningen, hun heter Else Kolflaath og er "Milslukerdronninga" i Marka. Hun går ca 300-400 mil på ski i marka hver vinter og sykler nesten 1000 mil når hun ikke går på ski. Vi treffer henne titt og ofte og hun elsker å gå fra Skansebakken-Ringkollen-Skansebakken i helgene. Men hun liker også å gå fra Skar-Kikut-Katnosa og tilbake.
Plassen Trehørningen sett fra Askeren. Den idylliske plassen ligger mellom Langvann og Trehørningen og her bor Gunnar Løkken og kona, Gunnar jobber i skogen for Løvenskiold. Før i tiden var det servering her på Trehørningen og veien går rett gjennom tunet og både syklister og skiløpere savner serveringen.
Ofte er det fullt på parkeringsplassen ved Bykrysset. Derfor er det et fint alternativ å starte skituren ved Guriby noen hundre meter sør. Det går en fin, åpen tilførselsløype herfra og frem til løypen mot Tverrelva. Til venstre i bildet ser vi Solkollen (329 moh.). Den levde opp til navnet sitt i dag!