• darkblurbg
  Sandbakken

  Sandbakken kafé eies av Friluftsetaten som leier den ut til Irene og Even som bor her med sine frittgående høner og en hane. De har også en belgisk fårehund som heter Tyra og er ett år gammel. Sandbakken ligger vakkert til og det er bare 500 meter opp hit fra parkeringsplassen. Sandbakken er et f...

  Østmarka, 17.10.2008 17:00 - Tom Stensaker
 • darkblurbg
  Sørskogen

  Sørskogen er en av få plasser i Lillomarka som fremdeles er intakt og her drives servering i helgene om vinteren. Denne tegningen er fra den gang det bodde folk her, men ingenting har endret seg fra dengang og Sørskogen ligger der som den alltid har ligget. Sørskogen ligger mellom Lilloseter og S...

  Lillomarka og Gjelleråsen, 17.10.2008 17:00 - Tom Stensaker
 • darkblurbg
  Gamle Lilloseter ca 1920

  Denne flotte tegningen av gamle Lilloseter minner oss hvordan stedet så ut ca 1920. Her var fast bosetning helt til stua ble revet pga drikkevannsrestriksjoner. En god del slike små plasser i Marka ble revet pga strenge regler for byens drikkevann. Særlig i Østmarka og i Maridalen forsvant mange ...

  Lillomarka og Gjelleråsen, 17.10.2008 17:00 - Tom Stensaker
 • darkblurbg
  Den første isen legger seg i Marka

  Etter klarvær og utstråling i natt har den første isen har lagt seg i vikene på Nedre Skortjern ved Østbråtan rett ved Katnosa gård denne vakre høstdagen.

  Nordmarka nord, 17.10.2008 10:45 - Olav Harlem

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 4 treff

#9428: Sandbakken

Sandbakken kafé eies av Friluftsetaten som leier den ut til Irene og Even som bor her med sine frittgående høner og en hane. De har også en belgisk fårehund som heter Tyra og er ett år gammel. Sandbakken ligger vakkert til og det er bare 500 meter opp hit fra parkeringsplassen. Sandbakken er et flott utgangspunkt for rundturer til Vangen. Fra Rustadsaga er det 7,5 km på sti og vei og turen over Spinneren anbefales. Fra Krokhol er det 3,5 km på vei og sti og tilbaketuren kan taes om Skjellbreia-Tømmeråsen-Krokhol en flott runde på ca 14 km. Tømmeråsen er den høyeste toppen i Ski Kommune 313 moh og utsikten er verdt hele turen. Sandbakken har åpent fra 11-16 på fredager og 10-16 i helgene. Er du like heldig som oss så anbefales ostekaka til Irene, den bare smelter i munnen og får terningkast 6 av oss. Ellers er det mange fine Markabøker til salgs i kaféen, men også en bok om byoriginaler som er helt fersk og skrevet av Even som driver stua. Sandbakken er verdt et besøk og vertskapet er veldig gjestfrie.

 • 17.10.2008 17:00 - av Tom Stensaker,
 • 541 treff
2 av 4 treff

#9427: Sørskogen

Sørskogen er en av få plasser i Lillomarka som fremdeles er intakt og her drives servering i helgene om vinteren. Denne tegningen er fra den gang det bodde folk her, men ingenting har endret seg fra dengang og Sørskogen ligger der som den alltid har ligget. Sørskogen ligger mellom Lilloseter og Sinober ca 2 km fra hvert sted. Det er bilvei hit fra Kjuul i Nittedal og lysløype fra Slattum. Det er nå planlagt en sykkel/driftsvei fra Lilloseter-Sørskogen-Sinober slik at man kan sykle Lillomarka på langs. Dette vil gjøre at enda flere kan glede seg over de indre delene av Lillomarka som i dag bare kan nåes til fots. Håpet er at denne nye drift og sykkelveien forbindes til Snippen fra Sinober slik at en kan sykle gjennom Lillomarka og inn i Nordmarka. Sørskogen eies av Atle Sørskogen som er født og oppvokst på plassen, men som nå bor på Slattum. Håpet er at det igjen blir fast bosetning på denne vakre og viktige plassen i hjertet av Lillomarka.

 • 17.10.2008 17:00 - av Tom Stensaker,
 • 525 treff

3 av 4 treff

#9426: Gamle Lilloseter ca 1920

Denne flotte tegningen av gamle Lilloseter minner oss hvordan stedet så ut ca 1920. Her var fast bosetning helt til stua ble revet pga drikkevannsrestriksjoner. En god del slike små plasser i Marka ble revet pga strenge regler for byens drikkevann. Særlig i Østmarka og i Maridalen forsvant mange av de små plassene på 50-tallet selv om de lå langt fra drikkevannet måtte de rives fordi de lå i nedslagsfeltet. Heldigvis er det ikke så strengt nå lenger og flere vann er frigjort, men plassene vil for alltid være historie. I dag er det bare en stor stygg låve på tunet til gamle Lilloseter, men den gamle grunnmuren etter gamlestua står fortsatt og innmarka blir benyttet til sauebeite om sommeren. Rett bak tunet på en høyde ligger Nye Lilloseter som eies av Friluftsetaten og som i dag er kafé.

 • 17.10.2008 17:00 - av Tom Stensaker,
 • 519 treff
4 av 4 treff

#9420: Den første isen legger seg i Marka

Etter klarvær og utstråling i natt har den første isen har lagt seg i vikene på Nedre Skortjern ved Østbråtan rett ved Katnosa gård denne vakre høstdagen.

 • 17.10.2008 10:45 - av Olav Harlem,
 • 357 treff