• darkblurbg
    Kobberhaughytta

    Kobberhaughytta har en lang historie og het tidligere Turnhytta og eiere var Oslo Turnforening, men i dag eies hytta av Den Norske Turistforening og bestyrere er Mona og Yngve Finkenhavn og tvillingene Marie og Emilie som er 3 år. De har drevet Kobberhaughytta i 5 år og trives som bestyrere av de...

    Nordmarka syd, 22.10.2008 16:58 - Tom Stensaker

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 1 treff

#9448: Kobberhaughytta

Kobberhaughytta har en lang historie og het tidligere Turnhytta og eiere var Oslo Turnforening, men i dag eies hytta av Den Norske Turistforening og bestyrere er Mona og Yngve Finkenhavn og tvillingene Marie og Emilie som er 3 år. De har drevet Kobberhaughytta i 5 år og trives som bestyrere av denne koselige hytta. Kobberhaughytta har en unik plassering med en fantastisk utsikt fra terrassen bak hytta. Her ser vi langt utover Oslofjorden mot sør og mot Finnerud og Heikampen i vest. Men Kobberhaugtjern ligger bare noen hundre meter fra hytta og her er det lavo til leie og fin leirplass. Kobberhaugtjern er et av de vakreste vannene i Marka der det ligger ved foten av Kobberhaugene. Er man på Kobberhaughytta er turen til toppen av Kobberhaugene en flott og kort avstikker og selv om det er bratt opp får man til gjengjeld en fantastisk utsikt fra toppen i alle retninger. Nordover ser man hele Bjørnsjøen, Kikutstua og Kikutmassivet. Sørover mot Skjennungsåsen og byen. Østover mot Lillomarka og Maridalen. Vestover mot Heikampen og Oppkuven. Kobberhaughytta tar i mot overnatting i helgene og dette er svært populært blant småbarnsfamilier. Ellers har Stua servering i helgene fra 10-17 i sommerhalvåret. Om vinteren ved skiføre også fra onsdag-søndag 11-16. Peisestua med peisen på Kobberhaughytta er et arkitektonisk mesterverk og må oppleves. Det er alltid friske blomster, lys på bordene og varme på peisen. Servicen er av høy klasse med hjemmebakst og panini i disken. Av varme drikker anbefales sjokolade med krem som er kåret høyest av alle stuene og serveringsteder i Oslo, terningkast 6. Ellers anbefales også kreklingtoddy som bare fåes her, det er også mulig å få kjøpt varm suppe, vi er hekta på Monas tomatsuppe som er helt spesiell og hjemmelaget. De gode bakervarene, varme drikkene og ferske panini med spekeskinke, egg eller ost/skinke og den koselige peisestua er vel verdt et besøk og du vil ikke angre for hos Mona og Yngve på Kobberhaughytta er alt i tipp topp stand. Korteste vei til Kobberhaughytta er fra Åmot parkeringsplass i Sørkedalen på vei ca 5 km, men du kan også ta blåmerket sti om Finnerud til Kobberhaughytta. Fra Frognersetra er det 7,5 km på vei og trillesti. Fra Sognsvann om Ullevålseter er det 10 km på vei og trillesti. God tur !

  • 22.10.2008 16:58 - av Tom Stensaker,
  • 1015 treff