Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
I sommersola ser Breimosan riktig idyllisk ut, med små myrputter og friske farger, det siste delvis på grunn av store forekomster av rundbladet soldogg. Men innimellom er det områder med flytemose og torv som synker med en gang man står stille. Her fant vi også årets første fullmodne multer!
Breimoser og Breimåsar er det mange av i Marka. Denne ligger øst for Losby på ryggen mellom Veslevannsdalen og Djupdalen. Også her har det vært torvdrift tidligere, noe som vises av brede grøfter i myra og rester etter minst tre torvtørkehus mot sydenden av myra.
Plåterudsetertjern er riktig idyllisk også fra syd, med flytetorver og bløtmyr langs strendene. Ca. 150 meter sydøst for tjernet lå Plåterudsetra. I dag er dette området for det meste dekket av tett kratt, og hustuftene var det ikke mulig å finne, derimot kanskje et par rydningsrøyser. Også her var stiene blitt borte eller til svake tråkk.
Linfjellet er en typisk østmarksrygg i retning nord-syd, med bratte skrenter og stup, spesielt mot Styggvannet i vest. Smårygger, som er delt opp av tverrgående søkk med tildels tett vegetasjon, gjør at det å ta seg frem her er uoversiktlig og tidkrevende. Til tross for at trigpunktet er fjernpost for Ola Dilt i år, var det knapt et synlig tråkk oppe ved selve posten. Noe utsikt om man også besøker det mange små nabokollene. Tårnet for trigpunktet må ha vært for de dristigste!
Plåterudsetertjern ligger øst på Linfjellet. På kartet er det dårlig med stier hit, også på turkartet Østmarka 1:25 000, og det stemmer også i terrenget. Kjentmannspost 1998-2000 lå i nordenden av vannet ikke langt fra der dette bildet er tatt. Håndboken fra den gang beskriver umerket sti til posten. Nå er det heller et umerkelig tråkk.
Et av Østmarkas utallige små skogstjern. Forbi dette går både rødmerket skiløype og blåsti mellom Losby og f.eks. Østbyputten. Vannet ligger like innunder den stupbratte åsen Dunderen. I går hadde det vært anledning til å sjekke om denne åsen hadde fått navnet fra at det dundret fra den i tordenvær.
Like nord for Sandermosen stasjon kan vi svinge av fra asfalten og ta Greveveien nordover på grus. Dette er en fin og variert sykkelvei nordover langs Gjøvikbanen opp mot Snippen og Movatn. Derfra er mulighetene mange, i alle retninger. I dag, en lørdag midt i juli etter en regnfull uke i Oslo, var imidlertid vannstanden ved bommen i overkant stor. Fotografen tråkket etter, med skoene godt dekket av vann som resultat.