Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Glåmene er et begrep for markatravere, særlig de med ski på bena, og er berømt som stedet som en kjendis har passert utallige ganger, men aldri har funnet ut nøyaktig hvor det er. Markadatabasen kryr av vinterbilder som viser Glåmenes «vintersjel». Etter å ha travet rundt i området en god stund fant jeg at dette bildet best viste Glåmenes «sommersjel» slik jeg oppfattet den.
Håndboken for perioden 1990-92 sier at kjentmannsposten Glåmene ligger ved stiskillet vest for Appelsinhaugen. Men som nevnt i teksten til bilde nr. 17000 var stibildet før 1994 forskjellig fra i dag. Ved hjelp av et gammelt turkart og et O-kart M 1:15 000 fant vi at da gikk stien i retning øst/vest der som dagens blåsti går, mens stien i retning nord/syd krysset dagens blåsti 230 meter lenger mot vest. På bildet, som er tatt fra dagens blåsti øst/vest, er det «gamle» stikrysset helt i høyre kant av bildet, og stien i retning nord/syd følger høyre kant av myra mot nord. Av denne stien var det knapt et usammenhengende tråkk igjen, og det var heller ingen spor etter veivisere. Marka forandrer seg mye i løpet av 22 år.
Da Glåmene var kjentmannspost i perioden1990-92 lå posten ved stiskillet vest for Appelsinhaugen. I dag er det stiskillet på bildet som passer best til den beskrivelsen. Men kartet fra 1994 viser at stibildet før 1994 var et annet enn i dag, og at stiskillet på bildet derfor er for «moderne».
På de kartene fotografen har tilgang til står det «Appelsinhaugen», dvs. entall. Turkart M 1:50 000 fra før 1994 og tidligere viser to hauger på henholdsvis 458 moh. og 468 moh. OSI Kobberhaugen M 1:15 000 1997/2011 viser denne haugen som høyere enn 460 moh. og den andre lenger nordøst som høyere enn 465 moh. Uansett, her forbereder Mans (NL) distansestempelet for stempling av OSI-kartet.
Kobberhaugene er vel mest kjent for sine fine utsiktspunkter. Men det er også annet som er verdt å ta med seg: Blåstien oppover fra Kobberhaugtjerns sydøstre ende går delvis langs og over en ca. 150 meter lang mosegrodd bergvegg merket som stup på o-kartene. For det meste gjemt, men som bildet viser er den øvre delen synlig fra stien. Her var det kjentmannspost i 1990-92.
Ved første øyekast ser vel dette ut som et reklamebilde eller protestebilde i forbindelse med kraftledninger i Marka. Men egentlig var det tenkt som en påminnelse om at svalene allerede har begynt å tenke på turen mot syd og varme. De satt pent på ledningene til kameraet kom frem, men så måtte noen holde en oppvisning i kunstflyvning.
Blankvann var pur idyll denne første augustdagen i 2012. En ekte trepram gir inntrykk av gamle dager. Litt kuriøst at den er fortøyd til rødmerkingen, og at det er en ganske stor stim med småfisk bak stråene i forgrunnen. Med konvertering til sort/hvitt og litt behandling i Photoshop blir bildet mer 1950-talls enn fra 2012.
Sydvest for Blankvann ligger et lite naturreservat bestående av tjernene Karussputten og Lustjernet og myra mellom disse. Karussputten var kjentmannspost i 1990-92, og posten lå på vestsiden av tjernet. Bildet er tatt derfra. På det ukomprimerte bildet kan man i dalen i bakgrunnen se kraftledningen ved Blanksvannbråtan.