Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Dette er interiøret i Janhula, spartansk og meget trangt. Selv om det gjerne var bygget på litt ekstra rom av trestammer, er det vanskelig å forstå at noen kan ha skjult seg her i syv år og holdt ut vinterstid. Siden vi var her sist i 2009, har hula muligens blitt brukt, siden kokekarene har blitt flyttet på og det har vært gjort opp varme utenfor hula, se bilde nr. 19611.
Vest for blåstien, om lag 170 meter syd for Nautsundkollen, ligger det noen store steinblokker. Under disse er det et hulrom. Kjentmannshåndboka 2008-10 forteller at dette var vinterhula til Fleske-Lars, hvis egentlige navn var Jan. Sommerhula lå i steinrøysa langs Langtjernbekken om lag to kilometer lenger syd. Her undersøker Atie hula, og fungerer samtidig som målestokk. For interiør, se bilde nr. 19612. Kjentmannspost 1990-92 og 2008-10.
Lortholkollen har mange nakne smårygger med vegetasjon mellom, og en runde på kollen gir bra utsyn i alle retninger, unntatt mot vest. Her er selve kolletoppen med varde og tre jernbolter. Den til høyre markerer grensen mellom Nordmarksgodset og Sørkedalsgodset etter Stubdalsforliket i 1759. I bakgrunnen skimtes Finnerudsetra ved østenden av Spålen. Kjentmannspost 1992-94.
Nei, Lortholhøgda er ikke feiltrykk. Lortholkollen ligger på en småkollet høyde, og er med sine 614 moh. lavere enn den høyeste kollen/ryggen på 621 moh. der. Lortholhøgda omfatter hele høyden med koller og myrer. Denne utsiktsplassen ligger VNV for Lortholkollen og er etter GPS-kartet over 610 moh. Fin utsikt mot myrene og den største av myrputtene på vestre (lavere) del av Bleiksjøflaka. Bak denne den tettvokste dalen der Langtjernbekken renner, så et lite glimt av østenden av Storflåtan. I horisonten til høyre Gyrihaugens karakteristiske profil.
Aurevann ligger nord for Breisjøen på grensen mellom Nittedal og Oslo og tett inntil åsen hvor Lilloseter skimtes mellom trærne med flagget til topps i anledning 7. juni. Ved Aurevann er det flotte rasteplasser med bade- og fiskemuligheter, og der er også et helårs ildsted som blir flittig benyttet.