Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Etter tidkrevende kryssing av Uglabekken og finorientering videre i vestlia opp mot Djupvasshøgda, gikk vi rett i posten, som fortsatt delvis sto der. En grønn Klöver stempelpute, en rød(?), og en hilsen fra Bernhard Herre lå i boksen. De sparsommelige restene av trig.tårnet til høyre for posten. I 1978 hadde det sannsynligvis nylig vært hogst her, men nå var det vokst til, og det var bare utsikt mellom trærne til f.eks. Ringkollen.
En overraskelse for mange tror jeg denne lille hengebroen over Fyllingselva er. Den er merket av tidens tann, men sies å være trygg å passere. Den ble anlagt da Holsledningen ble bygget i 1947/48, og arbeiderne som bygget mastene, trengte en rask vei å krysse elva på.
Fra Uglahaugåsen er det fin utsikt mot Ugla og etter hvert også mot Mosjøen. Men for oss var den solbelyste åsryggen på bildet av større interesse, for på Djupvasshøgda lå det i 1978 en kjentmannspost der i ur-utgaven av Kjentmannsmerket. Fra denne synsvinkelen virket det som en skikkelig utfordring å finne en bolt til et trigonometrisk punkt på dette forholdsvis flate og skogbevokste området.
Kartet antydet blåsti som krysset Uglabekken rett nedenfor utoset. Etter de siste våte dagene var det bra vannføring i bekken og glatte steiner og stokker. Det ble i stedet er tur nedover for å finne et sted hvor den kunne krysses med ett hopp. Utoset var likevel verdt et besøk.
Dagens første mål var Uglahaugåsen med flyttblokker, stup og utsikter. For en gangs skyld var det fordelaktig med et ferskt hogstfelt, ellers hadde det ikke vært mulig å få utsikt til åsen med dens stup og mulighetene for en sikker rute opp til toppen.