Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Solnedgangen i dag bød på to litt uvanlige atmosfæriske fenomener: Først en nær rektangulær sky med tett bølgemønster parallelt med horisonten. Fortsatt synlig til venstre i bildet, muligens en utdratt kondensstripe i en bølgeformet atmosfærisk forstyrrelse. Litt til høyre for denne kom det så en tydelig «sun pillar», en stripe av sol hvor sollyset etter solnedgang reflekteres av talløse iskrystaller i atmosfæren. Slike «sun pillars» kan bli fem til ti buegrader høye og har blitt observert samtidig både her på Østlandet og på kysten av Vestlandet.
Her har Atie plassert seg under Prekestolen for å fungere som målestokk. I 1990 ble den formasjonen beskrevet som en flyttblokk, men i 2014 beskrives den som en blokk som er en del av fjellet. Det siste synes rimelig, fjellveggen er tydelig oppsprukket i store blokker som isbreen har skurt og rundet hjørnene på. Isbreen har fått tak i denne blokka, har dreiet den til den kilte seg fast, og deretter slipt til den fremspringende delen av blokka. Dette underbygges av bilde nr. 22232, som viser en tilsvarende, men mindre, formasjon i samme fjellvegg.
Fin sti til åsen Prekestolen, og derfra skulle det bare være å kontrollere toppen av åsen og holde ryggen mot vest rett til steinformasjonen Prekestolen. I dette området gir turkartet M 1:50 000 et overforenklet bilde av terrenget rundt toppunktet. Her er tallrike høyder adskilt med trange daler med bratte sider, det hele dekket av ganske tett skog med tallrike toppbrekk. Etter en del søking i toppområdet fant vi ryggen, og fulgte så denne rett i posten. Atie fikk oppgaven med å preke til tremenigheten, men følte seg heller ukomfortabel med fuktig hvitmose som underlag. Bildet gir ikke noe godt inntrykk av hvor luftig det er her, det kommer bedre frem av bilde nr. 22231.
Med utgangspunkt i beskrivelsen i Kjentmannsheftet 1990-92 fant vi ikke Prekestolen i fjor (2013) selv etter et omfattende søk fra nedsiden. Nytt forsøk i år, denne gang fra oversiden. Etter en runde til demningene i Pershusvannet og Finntjern startet vi fra Finntjernsmyrdam, opp lia til umerket sti Finntjern-Døypefonten-Finnerudseter. Mosegrodd steinur med mye toppbrekk i lia, deretter fin sti gjennom urørt skog med nydelig mosebunn til gjengroingstjernet Døypefonten.
Haukåsen ligger 357 moh., og all skog rundt radarstasjonen på toppen ble fjernet i 2012 for at ikke radarsignalene i kuppelen skal bli forstyrret. Nå går også "innmaten" i kuppelen gjennom en omfattende restaurering for å gi optimale forhold for den sivile luftfart over hele Østlandet.