Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Hornet er best kjent på bilder tatt fra syd. Her er det sett fra vest i stedet. Dalen mellom Gopletjernsåsen og Hornet begynner å komme tidlig i skyggen på denne tiden av året, og da ganske tykke skyer skygget for sola på Hornet, ble det skikkelig kjølig i lufta og et kraftig blåstikk over landskapet. Da var det ikke bare fargerike lønner som minnet om at det går mot høst.
I Nordre Heggelivann ligger en knaus kalt "Skibet". Forklaringen på navnet står å lese i heftet for de nye kjentmannspostene. I dag var det duket for en aldri så liten feiring: Tradisjonen tro er det kakefest i skogen når fotografen har tatt alle postene. I år brukte hun fire uker minus en dag på dem, ved siden av full jobb. På samme tur rundet hun også 3000 geocachefunn, men det har tatt åtte år.
I dag startet turen med sykkelbuss til Ringkollen, dog uten sykkel. Tok deretter posten på Ringkolltoppen, deretter ned til Jaklefoss og en spennende tur bratt ned i lia mot Åsa for å finne en dyregrav (nydelig terreng), og så til Damtjern for å gå i Jørgen Moes fotspor. Deretter var det å fortsette til fots ned til Åsa. På veien dit ble det en fotopause ved denne plassen, hvorfra det er flott utsikt.
Det er på sin plass med litt humor og reklame når høstjakta er over. Nina Didriksen kan underskrive på at det har blitt mange fine turer til de femti kjentmannspostene som ble lansert søndag for fire uker siden. Fasiten sier 22 dager på tur og 410 kilometer tilbakelagt til fots og på sykkel, ved siden av full jobb, i stort sett strålende vær. Så også i dag, der siste klipp ble gjort på posten "Skibet" i Nordre Heggelivann.
Nord for Gopletjern ligger tuftene etter Gopletjernshytta. Disse har vært gjemt i stor skog inntil for et par år siden, da det ble utført flatehogst i området. Mens vi nøt lunsjen vår i solskinnet, dukket det plutselig opp kjentmannspostjegere både fra øst og vest samtidig. Tidligere hadde vi møtt team Nina Didriksen ved Evja, så folket visste å benytte det fine været denne dagen.
Vi går om noen dager over i oktober måned, men denne siste lørdagen i september var det 15 varmegrader og fønvind ved Damtjern. Vannet ligger vest for Storflåtan, og er nok best kjent for sin flotte beliggenhet for skifolket, men er også et populært utgangspunkt for turer sommer og høst. Og sannelig har ikke Kjentmannsmerke-komiteen børstet støvet av en gammel setervei mot Viksetra i åsen nord for Damtjern hvor Jørgen Moe skal ha vandret, og i disse dager vandrer postjegerne opp Høgaaskleiva i hans fotspor på jakt etter en post.
Ved Evja gikk den gamle kløvveien i jevn stigning et stykke vekk fra elva. Over småbekkene her ble det bygget broer, og brokarene står fortsatt igjen. Dette er de to tydeligste brokarene. I periode 2004-06 var det kjentmannspost ved to mindre brokar noe nærmere Søndre Heggelivann. Dette er kjent som Asbjørnsens vei, og blåstien er nå lagt om så den følger denne.
I Evja er det tydelige spor etter at elveløpet fulgte yttersiden (østsiden) av det flate partiet. I slike buktninger vil det kunne være en bakevje hvor vannet strømmer i motsatt retning av hovedstrømmen, noe som med sikkerhet vil gi tømmervase og fløtningsproblemer. Skåmuren hindrer dette ved å lede vannet rett frem og samtidig hindre tømmeret i å sette seg fast i det flate partiet. Skåmurens sydende er inne i krattet mellom elveløpet og kulpen. Det er rimelig å anta at den fortsatte som en steinfylling over enden av kulpen, slik at lekkasjevann kunne strømme ut i elva igjen uten at tømmeret kom inn i kulpen.
Hogstfeltene nord for Ospeskog er store og ganske unge. Her vokser graset høyt, men faret etter veien er fortsatt synlig og sparsommelig blåmerket. Fra Revekleiva, se bilde nr. 19994, som ligger rett utenfor venstre bildekant, er det flott utsikt over hogstfeltene og åsene bak.
En gang var Ospeskog et viktig skysskifte for trafikken over Krokskogen. Først gikk kløvveien gjennom tunet her, så kom ny driftsvei i 1903. Nå går blåstien i en bue rundt plassen. Fra min første tur hit husker jeg Ospeskog som en lysning i tett og stor skog. Nå er det flatehogster både syd og nord for plassen, og åpnet for fine utsikter.
Nydelig lørdag i slutten av september, og sykkelbussen blir raskt fylt opp utenfor Frognerparken (der dette bildet er tatt), Lysaker og Sandvika. Ikke bare ivrige syklister, men også glade turgjengere på postjakt benytter den flotte sjansen til å komme seg langt inn i Marka.