Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Solen klarte nesten, men bare nesten, å bryte gjennom skydekket over Vestmarka i dag. I skogen var det til tider en del tåke, slik som her mellom Rudsmyr og Mikkelsbonn (løype 1248). Det var stort sett greie forhold i denne løypen, men i noen av bakkene var det en del bare flekker.
Snødybdemåleren ved Tverrsjøen viste 60 cm. Her i Sinnerdalen møttes to karer som begge liker å gå på ski. Begge er fornøyde med å ha lagt en del mil bak seg i sesongen. Også han til høyre i bildet, selv om skiløperen til venstre i bildet har tilbakelagt nesten ti ganger så mange mil som ham.
En gang var Torsætra et gammelt «kvilestelle» for tømmerhoggerne på Totenåsen. Frode Skogstrand har mye spennende å fortelle til deltakerne på Skiforeningens vårtur. Han eier og driver Torsætra sammen med kona Ingunn. I dag er stedet et meget populært turmål – kjent for sin hyggelige atmosfære, og prisbelønt for den gode maten.
Torsætra er kjent og prisbelønt for god mat, og suppa er utvilsomt populær. Det er den også blant deltakerne på Skiforeningens vårtur, som nettopp har kommet ned fra Rausteinshytta. Og det er ingen fare - innehaver Frode Skogstrand har mer suppe i kjelen!
På vei ned bakkene er det fint å stoppe opp ved Anfinnsætra for å nyte utsikten sørover Totenåsen. Vårskiløperne kom med Skiforeningens buss til Oksbakken, og etter en hyggelig stopp på Rausteinshytta, er Torsætra neste mål. Derfra går bussen over åsen og tilbake til Oslo.
Disse fire deltakerne er – i likhet med resten av gjengen – meget godt fornøyd med dagens tur på Totenåsen. Flott vær, variert og fint turterreng, svært gode spor og hyggelig besøk på Rausteinshytta. Nå venter nedkjøringen til Torsætra. Det er Skiforeningen i Oslo som har invitert skientusiaster til Totenåsen på vårtur
Skiforeningens Olav Harlem (til venstre) takker Arve Nygård fra hyttekomiteen og hyttesjefen på Rausteinshytta, Jan-Erik Nordrum (til høyre). Selv om Rausteinshytta stengte for sesongen sist helg (i påsken), har de stilt opp i dag for å steke vafler og forberede et koselig opphold for deltakerne på Skiforeningens vårtur.
Hyttesjef Jan-Erik Nordrum forteller om Rausteinshytta og om turmulighetene på Totenåsen. For deltakerne på Skiforeningens vårtur er det mye nytt og spennende å høre. De aller fleste av dem har aldri vært på Totenåsen tidligere. Det er OL Toten-Troll som har ansvar for driften av Rausteinshytta. Totenåsløyper står for prepareringen på denne delen av åsen.
Rausteinshytta er uten tvil et populært turmål her oppe på toppen av Totenåsen. Hytta hadde siste ordinære åpningsdag sist helg (påsken), men i dag holder de ekstra-åpent for å kunne ta imot en gruppe vårskiløpere fra Skiforeningen i Oslo. Dette blir selvsagt satt stor pris på. De aller fleste er på Rausteinshytta for aller første gang i dag. Det er OL Toten-Troll som har ansvar for driften av Rausteinshytta.
Deltakerne på Skiforeningens vårtur har fått oppleve både sol og tåke under vårturen på Totenåsen i dag. På første del av turen, fra Oksbakken, var det strålende sol. Mot slutten av oppstigningen til høydeplatået kom det tåke. Men litt senere, under oppholdet på Rausteinshytta blåste den bort. Dermed kunne turen fortsette som den startet - i nydelig vær. Her er vi i krysset sør for Pålknappen, en halv kilometer fra Rausteinshytta.
Totenåsløyper har preparert skiløyper for siste gang denne sesongen. Nattens jobb har gitt supre spor å gå i bl.a. for deltakerne på Skiforeningens vårtur. Takk til Totenåsløyper for førsteklasses, nykjørte vårløyper på hele strekningen Oksbakken – Rausteinshytta – Anfinnsætra – Torsætra.
Skiforeningens buss har satt av vel 20 vårskiløpere på Oksbakken. Nå er de på vei innover mot Rausteinshytta, og skal fortsette til Totsætra før bussen tar gjengen tilbake til Oslo. For de aller, aller fleste er dette deres første møte med Totenåsen. - Bedre kan det ikke bli, er omkvedet. Det henvises til været, turterrenget og løypene. Sistnevnte er dagsfersk «produksjon» fra Totenåsløyper.