Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Bilde nr. 23750 oppsummerer historien om Trollhaugen. Her er de synlige restene etter grunnmuren til boligen og det fortsatt åpne området på toppen av kollen. Rester etter grunnmurene til hyttene er synlige i skråningene til kollen. Der er det også en ganske stor skrothaug av husgeråd og lignende som forteller om i hvilket tidsrom bolig og hytter var i bruk.
Lille Gryta er lillesøster til Store Gryta, og ligger rett vest for dette. Mengden pollen i sydenden vitner om en pollenrik vår med mye nordavind. To stokkandhanner var tydeligvis blitt siviliserte og kom flygende og svømmende fra nordenden av vannet for å bli matet. De ble skuffet.
Rett øst for Sander ligger det fire tydelige groper på en morenerygg nær Styggedalsbekken. Det er enighet om at i alle fall den på bildet, den største av disse, er restene etter en ulvegrav. Trestammen nede i gropa er 170 cm lang, og gir et inntrykk av dimensjonene. Den var kjentmannspost i perioden 2004-06. To av de andre gropene er også tydelig gravd ut av mennesker. Det er også to slike groper ved stien på bilde nr. 23747, som går langs østsiden av jernbanelinjen. I 1863 ble det nedlagt forbud mot bygging og bruk av fangstgraver, og gravene skulle fylles igjen. Dette kan forklare at mange av gropene nå er mye mindre enn den best bevarte. Se også bilde nr. 17673 av Ulvestua på Isi.
Kontrasten mellom kjerreveien på bilde nr. 23746 og stien på dette bildet er påtagelig. Her har sykkelhjul med høyt flatetrykk ødelagt strukturen i bunnen totalt, og etter en regnfull maimåned er denne delen av hovedstien bare gjørme. Også på sidestien har ødeleggelsene begynt. Dette var langt fra det eneste gjørmehølet i stisystemet nord for Solemskogen. Det burde gå an å beherske seg litt med terrengsyklingen når det er så vått som nå. Det samme gjelder oppfordringene til mer terrengsykling.
Solemskogen ble utparsellert til bolig- og hyttetomter i 1903. Bilde nr. 23750 gir en oppsummering av historien i denne sammenheng. I området nord for dagens bebyggelse, på sydsiden av Grytedalen mellom Store Gryta og Monsetangen, er det på orienteringskartet Solemskogen M 1:10 000 tegnet inn 29 tydelige ruiner. Vi fant i tillegg noen utydelige, mindre og/eller meget mosegrodde eller dekket av vindfall. Dette er et eksempel på hva som er igjen, en fint oppmurt kjerrevei og fortsatt synlige rester av en grunnmur.
Våren skynder seg langsomt i år, men gjøken lar seg ikke hindre av litt kald vind og små varmegrader om morgenen. Men årets pinseaften kom med adskillig høyere dagtemperatur enn det har vært de siste dagene, og det var det flere enn gjøken som var glad for!