Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Grensen mellom Hurdal og Østre Toten går omtrent midt i Store Svartungen. Her er vi helt vest i vannet, og det er litt vanskelig å si nøyaktig hvilken kommune bildet er tatt fra. Men det som er sikkert, er at vi ser inn i Østre Toten, mot hyttene som ligger på nordsiden av vannet.
En gang var det fem hus her på Vindflosætra. Etter brannen i 1930 er det disse to som står igjen. Nederst ligger fjøset, nærmest ser vi størhuset, som er satt i stand av en gjeng frivillige under ledelse av Torbjørn Alm. Blant annet er det lagt nytt tak.
Seterhuset på Vindfloen er kanskje det mest autentiske seterhuset på Totenåsen. I år ble arbeidet med å restaurere bygningen fullført. Det er gjennomført i regi av 2-ertura, en gruppe som på frivillig basis jobber med å ta vare på gamle stier og seterhus på åsen. Arbeidet er ledet av Torbjørn Alm fra Kolbu. En dugnadsgjeng på til sammen 15 mennesker har gjort jobben med å oppgradere huset. Innvendig har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger.
Inn i seterhuset - inn på jordgulv i et rom som er tatt godt vare på. For de som har stått for restaureringen av Vindflosætra har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger. Pipa og peisen, som hadde rast ned, er murt opp igjen.
Her ved stien mot Vindflosætra går grensen for Vindflomyrene naturreservat. Vi befinner oss helt i den sørøstre delen av reservatet, som dekker er areal på 3500 dekar i Østre Toten og Hurdal. Fra informasjonstavla ved stien ser vi inn i reservatet, og over mot Hurdal kommune på den andre siden av Søndre Vindflotjernet.
Sverre Dysthe har tatt turen innover Totenåsen, og stanser opp ved minneplaten som er satt opp langs Knutssætervegen på Vindflomyrene. Her ble det sluppet to laster med våpen og ammunisjon fra England på ettervinteren 1945. Motstandsmenn fra gruppe 1432-4 Milorg i Kolbu tok imot flylastene, som kom 22. februar og 3. mars.
Vindflomyrene viser seg i vakker fargeprakt på årets første oktoberdag. Dette er et 3500 dekar stort naturreservat på grensen mellom kommunene Hurdal og Østre Toten. Bildet er tatt på Toten-siden. Her i traktene ble det sluppet to laster med våpen og ammunisjon fra England på ettervinteren 1945.
Det er ikke alltid man legger merke til små skilt som ikke er offisielle trafikkskilt. Men dette, langs Kolbulinna, er vel verdt å merke seg. Her starter veien som går innover til Vindflomyrene. Der er det satt opp en minnetavle i forbindelse med flyslippene som fant sted under krigen.