Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Tett ved vannet, men likevel lite synlig, ligger denne hytta og blir stadig mer mosegrodd. Stien dit har nesten grodd igjen, og det eneste sporet etter nylig aktivitet var en tom ølboks på vollen nedenfor restene av komfyren. Denne hytta har nok ikke opplevd dagens boom etter kortreiste hytter. Det går en gammel tømmervei langs østsiden av vannet, i ur og kratt over stupene og ned forbi denne hytta. Tegnet inn på orienteringskartet fra 2001, nå nesten umulig å følge selv med kartet i hånd.
Dette bildet viser at nordre del av Burudvann henger sammen med det som er synlig av den sørlige delen. Bilde nr. 24381 viser at det også er et lite vann i vika mot nord i den sørvestre delen av vannet, men dette ser grunt ut. Det kan derfor være grunn til anta at det tidligere var to vann på hver sin side av sundet, med en kort bekkestump mellom, og at det derfra rant bekk gjennom det flate landskapet videre til demningen. Bildet er tatt fra toppen av stupet som er synlig på høyre side av vannet på bilde nr. 24382.
Som dette bildet viser, er nordre del av Burudvann fortsatt et fint vann, selv om det er noe mindre enn før i nordenden. Det er nå laget en steinfylling tvers over slik at man kan komme tørrskodd over til østsiden av vannet. Vanndybden her er nå anslått til ca. 1 meter, ikke målt, så hvis dette skulle vært skillet mellom vannene måtte vannet ha blitt senket 4 meter. Vannet var demt opp 5 meter nå, så det kan ha vært mulig.
I den opprinnelige teksten til bilde nr. 24724 spurte Erik Unneberg om noen kunne bekrefte at bildet viste det øvre våpenlageret til Milorg (gruppe 13313, «Lommedalstroppen») oppunder Åmotkollane (ved Ørretfaldet). Mitt bilde viser den steinkonstruksjonen jeg fant på grunnlag av en beskrivelse lommedøling og lokalhistoriker Odd Joachim Olsen ga meg ved to anledninger. I denne forbindelse synfor jeg steinura grundig. Det er uten tvil samme steinkonstruksjon som på Eriks bilde, så da burde funnet være bekreftet.