Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
På veggen på «Uvdal» henger tre par ski av gammel type: helved, bindinger som er regulerbare i bredden etter støvelbredde, to par med fettlærsbindinger, et par med sekspiggers Rottefella. Slike ski og ekte beksømstøvler var også utstyret til de voksne i fotografens familie de første årene etter krigen og på fjellet helt til slutten av 1950-årene.
I Langåsdalen øst for Langåsen ligger Langåshytta, som var hovedkvarter for Milorgavsnitt 13300 1945. Hovedhytta er tømmerhytta til høyre i bildet, mens bygningen til venstre, «Uvdal», er skjul og kanskje et enklere oppholdsrom. Tømmerhytta bærer litt preg av at grunnmuren har satt seg, og henger til dels på pipa. Atie prøver å finne ut hva hovedhytta ble kalt. Vi ble enige om at det sannsyligvis var «Borte-vekk» med hestesko for lykke.
Der blåstien fra Persbråtan på nordsiden av elva krysser elva til Skosliteren, heter det Nedre vad. Videre på nordsiden av elva mot Risfjellkastet er det en fin grasslette som nå dessverre er i ferd med å vokse til med gran. Dette er Kasteløkka, hvor det i alle fall var dyrket jord. Hustufter har vi ikke funnet. Det var steinrik grunn her, noe som den lange rydningsrøysa inne i skogen tydelig viser.
På 1950-tallet ble Urselva lagt i rør for å gi tilleggsvann til Vestre Bærum. Denne oktoberdagen, etter en tørr høst så langt, ville ikke bidraget fra Urselva vært til mye nytte, for utløpet til vannledningen er kanskje bare 10 % fullt. Siden det ikke er vann i overløpet og heller ikke lekkasje i demningen, er dette total vannføring i elva. Det var andre forhold på bilde nr. 12586.
Rett sør for Oslo lufthavn på Gardermoen ligger et stort ravinelandskap. Her er det vilt og bratt, bortsett fra i bunnen, hvor bildet er tatt. Det er merket et par rundløyper, og stedet er "hot" blant kjentmannspostjegere for tiden. Det er fordi en av høstens nye poster er satt ut her, på stedet der et britisk fly styrtet i 1945.
Flomsaga har også vært en gjenganger, se f.eks. bilde nr. 12584. Men med dagens lave vannføring var det mulig å fotografere den og omgivelsene fra oversiden. Bildet gir et inntrykk av hvor vill naturen er langs Urselva, med stup, glatte berg og steinrøyser. Dette var neppe en trivelig arbeidsplass når vannføringen var stor nok til å drive saga.
Lars Åges bru har vært en gjenganger blant bildene fra Ursdalen, i stadig dårligere og farligere forfatning, se bilde nr. 12582 og bilde nr. 24683. Nå står bare skiltet igjen. Ingen problemer med å krysse elva ved dagens vannføring, men er den som på de to andre bildene, kommer man ikke over, i alle fall ikke tørrskodd.